ارزش افزوده

ارزش افزوده چیست؟

ارزش افزوده چیست-09129586944=sabteasrejadid


ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده از نوع مالیات عام است که بر تمام کالاها و خدمات تعلق می گیرد مگر موارد خاص که در قانون مالیات ارزش افزوده معاف از مالیات هستند. این مالیات در مراحل تولید و توزیع اخذ می گردد. نکته حائز اهمیت اینست که این مالیات از طرف تولید کننده یا ارائه دهنده خدمات از مصرف کننده نهایی دریافت می شود. مالیات ارزش افزوده که در طول فرایند تولید و خدمات اضافه می شود و مرحله به مرحله از مشتری گرفته می شود.

قانون مالیات ارزش افزوده در اردیبهشت ماه سال 1387 در کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصویب شده است. در سال 1393 میزان آن از 6 درصد به 9 درصد افزایش پیدا کرد. آخرین تاریخ اصلاح و بازنگری قانون مالیات بر ارزش افزوده دی ماه 1400 است. که در آن قانون دائمی مالیات برارزش افزوده مورد تصویب قرارگرفت.

ارزش افزوده چیست؟

علاوه بر تعاریف گفته شده، ارزش افزوده در هر قسمت از مراحل تولید کالا ارزشی به آن اضافه می شود که ارزش افزوده می گویند. اگر بصورت فرمول بخواهیم توضیح بدهیم، ارزش افزوده برابر است با حاصل اختلاف ارزش محصول تولید شده با مجموع ارزش مواد اولیه کالا یا خدمات. اگر در یک جمله بخواهیم ارزش افزوده را تعریف کنیم “افزایش ارزش پولی کالا در طی مراحل تولید” را می گویند.

تعریف مالیات بر ارزش افزوده

مصوبه قانون مالیات ارزش افزوده سازمان مالیاتی کل کشور در ماده 3 می گوید: مالیات بر ارزش افزوده مالیات غیرمستقیمی است که برتفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین وضع می گردد.

درتکمیل تعریفی که در ارزش افزوده گفته شد، تعریف دیگری اینست که مالیات بر ارزش افزوده مربوط به یک کالای خاص نیست بلکه مربوط به فرایند تولید یک محصول است. یعنی در کلیه مراحل تولید یک محصول یا یک خدمت به ارزش آن اضافه و در هر مرحله این مالیات دریافت می شود. در واقع مصرف کنندگان نهایی در زمان خرید کالا یا خدمات این مالیات را به فروشنده پرداخت می کنند و فروشنده در نهایت این مالیات ها را به سازمان امور مالیاتی کشور می دهد.

این بدین معناست که تولیدکنندگان مالیاتی در این مراحل پرداخت نمی کنند. الزم به ذکر است کالا یا خدماتی که طبق مصوبه قانون مالیات ارزش افزوده سازمان مالیاتی کل کشور جزء موارد خاص هستند و از مالیات ارزش افزوده که نوعی از مالیات عام است معاف هستند.

انواع مالیات بر ارزش افزوده کدام است؟

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید 3 نوع مالیات بر ارزش افزوده کدام اند. این سه نوع عبارتند از:

  • مالیات بر ارزش افزوده درآمد:

این نوع مالیات؛ مالیات بر فروش تولید خالص کالاست. در واقع به سرمایه گذاری خالص پس از کسر هزینه استهلاک، ارزش افزوده از نوع درآمد تعلق می گیرد.

  • مالیات بر ارزش افزوده تولیدی:

نکته قابل توجه در این نوع مالیات آن است که مالیات علاوه بر آنکه بر فروش کالاهای مصرفی تعلق می گیرد، برای فروش کالاهای سرمایه هم تعلق خواهد گرفت. این موضوع مصداق آن است که یک بنگاه اقتصادی، به هیچ وجه اعتبار مالیاتی را با خرید کالا کسب نمی کند.

  • مالیات ارزش افزوده مصرفی:

برای کالاهایی که از نوع مصرفی هستند در ارزش افزوده نوع مصرفی هزینه های سرمایه گذاری ناخالص مالیات حذف می گردد.

پایه مالیاتی چیست؟

تمام کالاها و خدماتی که مالیات بر ارزش افزوده به آنها تعلق می‌گیرد به عنوان پایه مالیات بر ارزش افزوده شناخته می‌شوند.

فرآیند بررسی قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده در مجلس شوارای اسلامی حدود 4 سال طول کشید و درنهایت در تیرماه سال 1400 ابلاغ شد. آخرین تاریخ اصلاح و بازنگری قانون جدیدمالیات بر ارزش افزوده دی ماه 1400 است. که در آن قانون دائمی مالیات برارزش افزوده مورد تصویب قرارگرفت.

موارد خاص و بازنگری های قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده

در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده جدید تسهیلات ویژه برای موارد خاصی که در قانون قبلی برای مؤدیان مشکل ایجاد کرده بود مورد بازنگری قرار گرفته است. یکی از این موارد این بود که مواردی پیش می آمد که یک مؤدی کالا یا خدماتش را به مشتری ارائه کرده بود ولی بنا به دلایلی هنوز مبلغی که از فروش یا معامله ای که انجام داده بود رو هنوز نگرفته بود ولی باید مالیات بر ارزش افزوده آن را پرداخت می کرد.

اگر پرداخت را انجام نمی داد مشمول جریمه می شد. اما در قانون جدید، معاملات نقد را از معاملات مدت دار یا نسیه جدا کرده است. و زمان پرداخت مالیات معاملات نسیه را دیرتر قرار داده است.

طبق قانون جدید تولید کنندگان وعرضه کنندگان باید برچسب معافیت مالیات بر ارزش افزوده را بر روی کالاهایی که معافیت مالیاتی دارند درج کنند. همچنین مجاز به دریافت مالیات ارزش افزوده از کالا و خدمات معاف نمی باشند. چنانچه در این خصوص تخلف کنند علاوه بر عودت مالیات دریافتی جریمه نیز باید پرداخت نمایند.

در قانون جدید اصل طلا و جواهر معاف از مالیات هستند اما اجرت ساخت، کارمزد و سود آن مشمول مالیات ارزش افزوده است. لذا وقتی طلا خریداری می کنید مراقب باشید بابت چه چیزی دارید مالیات می دهید. در قانون جدید معافیت مالیاتی قند وشکر که در قانون قبلی مشمول مالیات بود برداشته شده است.

شرکت های هواپیمایی قبلاً مشمول عوارض 5 درصدی بودند اما در قانون جدید 9 درصد مالیات ارزش افزوده به آنها اضافه گردیده و 5 درصدی حذف شده است. شاید یکی از دلایل گرانی بلیط هواپیما همین باشد.

درقانون جدید خدمات ورزشی با اخذ مجوز، هتل های 3 ستاره به پائین و مهمانپذیرها معاف از مالیات شده اند.

مالیات بر ارزش افزوده

مالیات برارزش افزوده چند درصد محاسبه می شود؟

درحال حاضر بطور کلی مالیات ارزش افزوده 9 درصد است. به جزء درموارد خاص که درقانون جدید به آن اشاره شده است. مثلاً برای واردات برنج، گندم، روغن خام، قند، دانه های روغنی، قند، شکر، گوشت قرمز مالیات بر ارزش افزوده یک درصد مشخص شده است.

در کنار تسهیلات گفته شده، قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده معایبی هم دارد. نسبت به قانون قبلی معافیت کالاها وخدمات گسترش بیشتری پیدا کرده است که این برای تولید خوب نیست و باعث می شود هزینه تمام شده افزایش پیدا کند.

توصیه می شود مؤدیان مالیاتی حتماً قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده را بطور کامل مطالعه نمایند و از موارد خاص جدید مطلع شوند. از طریق سازمان امور مالیاتی کشور، درگاه ملی مالیات به آدرس https://www.intamedia.ir در قسمت قانون مالیات برارزش افزوده از آخرین تغییرات مطلع شوید.

محاسبه مالیات بر ارزش افزوده به روش صورت حسابی

شرکت هنگام خرید کالا علاوه بر بهای ماده اولیه همزمان مالیات بر ارزش افزوده را هم به فروشنده پرداخت می کند. تهیه کننده کالا یا خدمات هنگام فروش کالا علاوه بر بهای کالا همزمان مالیات بر ارزش افزوده را از خریدار دریافت می کند. و مبلغ اخذ شده را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده به سازمان مالیاتی کشور پرداخت کند.

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

مؤدی مالیاتی: هر شخصی که کالا و خدمات ارائه بدهد و مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده شود مؤدی مالیاتی نامیده می شود.

وقتی صحبت از عرضه کالا می شود یعنی یک کالا را بفروشید، بخرید و یا معاوضه کنید. که در هر حالت مشمول مالیات است.

مودیان مالیاتی مکلفند طی 15 روز بعد از پایان هر فصل اظهارنامه مالیات برارزش افزوده خود را تنظیم و در “سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده” به آدرس https://evat.ir ثبت نمایند.

مدارک لازم برای ثبت نام اولیه شامل کداقتصادی، آگهی تاسیس شرکت، آگهی آخرین تغییرات شرکت، آدرس وکدپستی، کپی مدارک موسسین شرکت ، مجوز کسب وکار می باشد.

مؤدی پس از ثبت نام در سامانه و اجرای مقررات مربوطه و تکمیل فرم اظهارنامه به صورت دوره ای بدهی با طلب مالیاتی خود را محاسبه و اظهار نماید. اگر در موعد مورد نظر اقدام ننمایند مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد.

وارد منوی اظهارنامه شوید سپس گزینه تسلیم اظهارنامه را انتخاب نمایند. پس از ثبت نام یا ورود با نام کاربری در صفحه جدید اطلاعات مربوط به سال و دوره ای که می خواهید اظهارنامه آن را تکمیل نمایید انتخاب می نمایید. سپس اطلاعات خرید و فروش را مطابق دفاتر ثبت وارد نمایید.

پس از تکمیل اطلاعات، ثبت موقت و تایید اظهارنامه مالیات ارزش افزوده انجام خواهد شد. و درانتها پس از تایید نهایی شماره ثبت تسلیم اظهارنامه کد رهگیری را دریافت نمایید. در این مرحله قبض صادر خواهد شد و می توانید مالیات ارزش افزوده را از درگاه پرداخت بانک ملی انجام دهید.

مزایا و معایب مالیات ارزش افزوده

از مزایای مالیات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تحت پوشش قرر دادن بخش های اقتصادی که پوشش دادن آنها توسط سایر روش های مالیاتی سخت است.
  • افزایش درآمدهای مالیاتی به دلیل گسترش پایه مالیاتی
  • هزینه اخذ مالیات بر ارزش افزوده نسبت به سایر روشهای دریافت مالیات کمتر است. جلوگیری از فرار مالیاتی

از معایب مالیات  می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ماهیت این نوع مالیات در کل مراحل تولید با افزایش همراه است که ترس از افزایش تورم را دربر دارد
  • پیاده سازی این روش نیاز به ساختار خوب ومنسجم در کنار ارزیابی دقیق و علمی را می طلبد.

چگونگی اجرایی نمودن قانون مالیات بر ارزش افزوده درجامعه

درکنار توضیحات ارائه شده در خصوص مالیات بر ارزش افزوده نوبت آن رسیده که این قانون را اجرایی نماییم.

در ابتدا لازم است ذینفعانی که درگیر بخش مالیاتی هستند به شناخت کافی برسند و اطلاع رسانی هایی در این خصوص برای آنها انجام پذیرد. قانونی نمودن و مدیریت مالیاتی و گسترش فرهنگ مالیاتی و ایجاد بستر مناسب همانند برگزاری کارگاه های آموزشی، گردهمایی ها، ابنفوگرافی ارائه خدمات و تبلیغات مفید وسودمند. هرچقدر این موارد واضح تر وشفاف تر توضیح داده شود و سطح آگاهی مردم بالاتر برود اجرایی نمودن این قانون موفق تر خواهد بود.

مالیات بر ارزش افزوده شامل چه کسانی می شود؟

مشاغلی که به هر نحوی با خرید و فروش کالا وخدمات مرتبط می شوند مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند مگر در موارد خاص که در قانون جدید مالیات برارزش افزوده آورده شده است. برخی از این مشاغل به شرح دسته بندی می گردند:

  • کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی و بهره‌برداران از معادن
  • ارائه‌دهندگان خدمات حسابرسی، حسابداران رسمی و خدمات مالی
  • ارائه‌دهندگان انواع خدمات مدیریتی و مشاوره‌ای
  • خدمات انفورماتیک و رایانه‌ای
  • مؤسسه‌های تبلیغاتی و بازاریابی
  • فروشندگان صنف طلا و جواهرات، فروشندگان آهن‌آلات
  • کلیه واردکنندگان و صادرکنندگان

برای اطلاع کامل ازمشاغل مشمول مالیات بر ارزش افزوده به سامانه مراجعه نمایید.

چه کالاها و اصنافی از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند؟

طبق قانون جدید مالیات برارزش افزوده برخی از کالاها و اصناف از پرداخت مالیات برارزش افزوده معاف هستند. طبق این قانون کالاهایی که معاف از مالیات هستند توسط تولیدکنندگان باید برچسب معافیت از مالیات بر ارزش افزوده بر روی آنها درج شود.

برخی کالا ها به طور کامل معاف نیستند . به طور مثال کالاهایی که داخل کشور تولید می شوند و دارای رشد رقابت پذیری هستند شامل 3 درصد مالیات برارزش افزوده می شوند.

افرادی که طمینه فعالیت آنها صادرات است و شرکت هایی که صادرات کالا انجام می دهند معاف از مالیات ارزش افزوده هستند.

برای اطلاع کامل ازمشاغل معاف از مالیات بر ارزش افزوده به سامانه مراجعه نمایید.

در اینجا لازم است بدانید اصناف، اشخاص حقیقی و حقوقی که طبق قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده معاف از مالیات هستند نیازی به ارسال اظهارنامه مالیاتی نداردند. ولی رعایت این نکته مهم است که به هیچ عنوان در فاکتورها نباید مالیات ارزش افزوده درج کنند.

ارزش افزوده

گواهی ارزش افزوده چیست؟ استعلام گواهی ارزش افزوده چگونه است؟

وقتی مؤدیان اظهارنامه مالیاتی خود را درسامانه ثبت می کنند گواهی آن را دریافت می کنند. گواهی ارزش افزوده مجوزی است برای تولیدکننده یا شرکت که به مشتریان خود ارائه می دهند. در واقع خریدار زمانی مالیات ارزش افزوده را فاکتور می پذیرد که شرکت یا فروشنده کالا یا خدمات گواهی ارزش افزوده خود را ارائه دهد. اعتبار گواهی ارزش افزوده محدودیت زمانی دارد. لذا مشتریان می تواند برای صحت اعتبار گواهی ارزش افزوده استعلام از طریق وارد نمودن شناسه ملی وکداقتصادی شرکت در سامانه امکان پذیر است.

اگر تولیدکنندگان و یا شرکت های فروشنده کالا یا خدمات بدون گواهی ارزش افزوده نسبت به درج ارزش افزوده در فاکتور فروش نمایند تخلف محسوب می شود.

برای سهولت دسترسی و استعلام گواهی ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور این امکان را از طریق سامانه ثبت اظهارنامه مالیاتی که در قسمت های قبلی توضیح داده شد فراهم نموده است. در واقع با مراجعه به آدرس www.evat.ir و وارد شدن به صفحه ” بررسی ثبت نام مؤدیان مالیات بر ارزش افزوده ” از طریق یکی از مشخصات شرکت استعلام را دریافت کنید.

همچنین، ممکن است که دارنده گواهی ارزش افزوده ، قصد استعلام گواهی ارزش افزوده را داشته تا با اطلاع از مهلت اعتبار آن ، برای تمدید مدت گواهی اقدام نموده و سپس به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی بپردازد.

علاوه برکداقتصادی و شناسه ملی شرکت دریافت استعلام گواهی ارزش افزوده با کدملی نیز امکان پذیر است. در واقع اگر گواهی ارزش افزوده مربوط به شخص حقیقی باشد از طریق کدملی می توان استعلام گرفت.

لازم به ذکر است افرادی که بیش از یک شغل دارند و کسب وکار های متفاوتی را اداره می کنند برای هر کدام جداگانه باید گواهی ارزش افزوده دریافت نمایند.

دریافت گواهی ثبت نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده

با ورود به سامانه www.evat.ir در قسمت “گواهی نامه ثبت نام” وارد قسمت صدور گواهینامه ثبت نام شوید. بررسی وتایید بندهای مرتبط با کاربر دریافت خدمات مؤدیان و تعیین مدت اعتبار گواهی (6 ماه یا یکسال) و درنهایت ارسال به کارتابل رئیس امورمالیاتی ذیرربط برای تایید نهایی درخواست ارائه شده.

بعداز این مرحله رئیس امومالیاتی با ورود به سامانه از قسمت “تعیین وضعیت گواهینامه ثبت نام” درخواست های ارسال شده را بررسی و درصورت لزوم به تغییر در فرم ارسالی آن را به درخواست کننده اعلام می نماید. اگر درخواست کلاً مورد تایید نباشد آن را رد می کند. در غیر اینصورت درخواست گواهینامه را تایید می نماید.

فاکتورهای مهم در پذیرش اعتبار مالیاتی گواهی

گواهی ارزش افزوده با اعتبار شش ماهه یا یک ساله برای درخواست دهنده براساس تشخیص اداره مالیات صادر می شود. حتماً درنظر داشته باشید که پس از اتمام زمان اعتبار نسبت به تمدید آن اقدام نمایید.

پذیرش اعتبار مالیاتی با تشخیص اداره امور مالیاتی کشور است. اصولاً مؤدیانی که در سامانه مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام نموده اند می تواند بروی کالا یا خدمات خود مالیات ارزش افزوده لحاظ کنند.

همچنین فروشنده موظف است فاکتور رسمی با درج کل مشخصات حقیقی یا حقوقی که مورد تایید و مطابق استانداردهای سازمان امورمالیاتی کشور است را برای خریدار صادر کند.

نکته دیگر اینکه فاکتور رسمی حتماً باید به نام مؤدی مالیاتی که اعتبار مالیاتی ارزش افزوده آن تایید گردیده باشد.

در سربرگ فاکتور می بایستی اطلاعات کامل شخص حقیقی یا مشخصات شرکت های حقوقی لحاظ گردد. این اطلاعات برای خریدار شامل نام خریدار، شماره اقتصادی، شناسه ملی، شماره تماس، آدرس، کدپستی، شماره ثبت شرکت می باشد. برای فروشنده نیز به همین ترتیب. برای اشخاص حقیقی کدملی به جای شناسه ملی درج می گردد.

تمام کالاهایی که در فاکتور درج می شوند نباید معاف از مالیات ارزش افزوده باشند. بدیهی است برای این کالاها وخدمات مالیات بر ارزش افزوده لحاظ نمی شود.

برای هر کالا در ردیف همان کالا ارزش افزوده جداگانه باید ثبت گردد تا اعتبار مالیاتی آن تایید گردد.

مؤدی مالیاتی باید درنظر داشته باشد که مالیات ارزش افزوده باید جداگانه در سرفصل حسابداری ثبت گردد. لزوم اینکار زمانی مشخص می شود که کارشناس مالیاتی که پرونده مالیاتی شما را بررسی می کند آن را به عنوان اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای شما درنظر می گیرد. اما اگر جداگانه ثبت نشود یعنی مالیات بر ارزش افزوده جزء اعتبار مالیاتی درنظر گرفته نشده است و در زمان رسیدگی به پرونده مؤدی دچار مشکل خواهد گردید.

وضعیت نرخ عوارض و مالیات بر ارزش افزوده در قانون جدید مالیات

قبلاً در قانون مالیات بر ارزش افزوده و نرخ عوارض را تفکیک شده اعلام می کردند. یعنی 3 درصد مربوط به عوارض درنظر گرفته می شد. در قانون جدید فقط براساس نرخ 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده محاسبه می شود. مگر در موارد خاص که در قانون آمده که نرخ مالیات بر ارزش افزوه کمتر از 9 درصد یا بیشتر از 9 درصد است.

در مصوبه اسفند ماه سال 1400 مدیر کل واردات کالاهای ضروری گمرک از زمان تصویب قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده تا پایان سال 1401 نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات گندم، قند، شکر، روغن خام، دانه های روغنی، برنج و گوشت قرمز معادل یک درصد اعلام گردیده است. برخی کالاهای وارداتی که جزء اقلام ضروری نیستند و برای سلامتی هم مضر هستند درصد بالاتری دارند. بطورمثال برای سیگار تولید داخل 25 درصد و برای سیگار وارداتی 65 درصد مالیات بر ارزش افزوده درنظر می گیرند.

هم در قانون موقت مالیات بر ارزش افزوده و هم در قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده اولین موضوعی که باید مورد بحث قرار گیرد، پایه مالیاتی است.

تاثیر مالیات بر ارزش افزوده در قیمت کالا وخدمات

مالیات بر ارزش افزوده باعث تغییر قیمت کالا و خدمات می شود لذا در تقاضا تغییر ایجاد می کند که این تغییر بر قیمت نسبی کالاها و خدمات تاثیر زیادی دارد و می تواند یکی از عوامل فشارهای تورمی در اقتصاد گردد.

همانطور که گفته شد مالیات بر ارزش افزوده به صورت درصدی از فروش اعمال می شود. لذا این امر باعث می شود اقشار کم درآمد جامعه فشار بارمالیاتی بیشتری را تحمل کنند. درنهایت پرداخت کنندگان مالیات مصرف کنندگان کالا ها و خدمات هستند در نتیجه باعث افزایش سطح عمومی قیمت های بازار می شود.

ارزش افزوده

چه کسانی موظف به پرداخت ارزش افزوده و اخذ گواهی ارزش افزوده هستند؟

ارزش افزوده مالیاتی است که هر کسی به غیر از تولید کننده ی اصلی باید آن را پرداخت کند، این افراد شامل تمامی واسطه ها و تولید کننده هایی است که در مرحله ی دوم قرار دارند. به طور کلی افرادی که بین تولید کننده ی اصلی و خریدار نهایی قرار دارند موظف به پرداخت ارزش افزوده می باشند و باید گواهی ارزش افزوده را اخذ نمایند و سپس در مرحله ی نهایی جمع کل ارزش افزوده را از خریدار دریافت نمایند.

این قیمت بر روی قیمت کالا لحاظ می شود و همه ی افراد کشور که خریدار یک کالا هستند باید این مالیات را در هنگام خرید جنس پرداخت کنند، که برای سهولت مردم و فروشندگان این قیمت ها بر روی خود کالا محاسبه می شوند.

مالیات ارزش افزوده در واقع مبلغی است که خریدار و یا مصرف کننده می پردازد که توسط واسطه ها به دست دولت می رسد.

برای این که دولت بداند که چه کسانی ارزش افزوده را واریز کرده اند گواهی ارزش افزوده صادر می کند تا به راحتی اشخاص را از یکدیگر متمایز نماید.

شکل ظاهری و ویژگی های گواهی ارزش افزوده

باید به صورت یک برگه ی A5 از سمت اداره ی مالیات صادر می شود که از ۶ ماه تا یکسال اعتبار قانونی دارد و می بایست تمامی افراد پس از اتمام اعتبار قانونی نسبت به تمدید آن اقدام کنند، در غیر این صورت متخلف شمرده می شوند و طبق قانون با آنها رفتار شده و باید جریمه هایی را نیز بپردازند.

مراحل دریافت گواهی ارزش افزوده

همانطور که بیان شد اعتبار این گواهی بین ۶ ماه تا یک سال می باشد که به صلاحدید حوزه ی مالیاتی می باشد و آن ها معلوم می کنند که چه مدت زمانی مناسب است اما برای دریافت ارزش افزوده چه کار هایی را باید انجام داد.

فروشندگان باید در هنگام دریافت مبلغ ارزش افزوده از خریداران مجوز و گواهی ارزش افزوده را به آن ها نشان دهند و خریدار نیز باید هنگام پرداخت این مبلغ در صورت عدم نمایش توسط فروشنده، مجوز را درخواست کند. برای اینکه بتوانیم گواهی را کسب کنیم ابتدا باید مجوز ارزش افزوده را دریافت کنیم.

مراحل دریافت گواهی:

  • ثبت نام اولیه ارزش افزوده شرکت
  • تحویل دادن برگ ثبت نام اولیه شرکت همراه با مدارک اصل شرکت (مدارک ثبت نام اولیه ارزش افزوده)
  • ثبت نام مرحله ی دوم پس از اطلاع رسانی رمز عبور
  • ارائه کلیه مدارک بالا به اداره اموال و دارایی
  • اولین برگه ی ثبت شرکت به همراه مجوز و رمز عبور
  • نامه مالیاتی
  • اصل همه ی قراردادها شرکت به همراه کپی مجوز شرکت برای ثبت و صدور ارزش افزوده

مدرک های صدور ثبت نام اولیه مجوز ارزش افزوده:

  1. کد اقتصادی
  2. کپی مدارک تمامی اعضای شرکت مخصوصا شناسنامه و کارت ملی ( براساس آخرین تغییرات)
  3. تاریخ تاسیس شرکت به همراه آگهی
  4. آخرین تغییرات شرکت علی الخصوص نام و یا سمت کارمندان مخصوصا مدیران بخش های مهم
  5. وکالتنامه کاملا محضری
  6. آدرس کامل و مشخص سکونت فرد متقاضی
  7. تلفن ثابت و همراه پیمانکار و مدیر عامل
  8. کد پستی پیمانکار
  9. مجوز فعالیت (گواهی صلاحیت یا نام شرکت در سایت رتبه بندی)
  10. کد پستی دفتر و یا محل فعالیت یا منزل

مدارک لازم برای مراحل آخر ثبت نام گواهی ارزش افزوده:

  1. نام بانک مخصوص شرکت
  2. نام شعبه بانک
  3. کد شعبه و محل آن
  4. شماره حساب شرکت در همان بانک مخصوص
  5. تلفن رئیس هیات مدیره ی شرکت و بانک شرکت
  6. کد پستی و آدرس دقیق رئیس هیات مدیره
  7. کد اقتصادی شرکت
  8. آخرین تغییرات شرکت که در بالا نیز ذکر شده بود
  9. مدارک آخرین اعضای فعال شرکت مخصوصا مدیران بخش های مهم

پس از اینکه مجوز ارزش افزوده برای شرکت ما صادر شد باید به سراغ گواهی ارزش افزوده برویم که بسیار مهم و حیاتی است.

مهمترین بخش در دریافت گواهی ارزش افزوده سایت رسمی اداره مالیات برای ارزش افزوده می باشد که به سایت اوت مشهور می باشد آدرس این سایت نیز در پایین درج شده است:

قبل از اینکه بخواهیم به این سایت مراجعه کنیم باید یک سری از دستورالعمل ها را برای دریافت گواهی ارزش افزوده رعایت کنیم و موارد را به ترتیب اولویت انجام دهیم.

دستورالعمل دریافت گواهی ارزش افزوده

ثبت نام نهایی و آخر درخواست کننده در سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی و تکمیل مراحل ثبت نام و صدور مجوز در سامانه مالیات بر ارزش افزوده

درخواست صدور گواهینامه ارزش افزوده به اداره مالیات بر ارزش افزوده توسط شخص درخواست کننده در سامانه مالیات بر ارزش افزوده

ثابت کردن وجود فرد حقیقی برای این درخواست و راستی آزمایش برای تمامی اطلاعات موجود در پرونده

ارائه تمامی قرارداد ها و اظهارنامه های مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته نشده توسط شخص درخواست کننده

پرداخت تمامی عوارض و مالیات هایی که اداره ی مالیات برای ارائه ی ارزش افزوده تعیین می کند، به همراه تمامی پرداختی های ارزش افزوده تا به کنون.

بعد از پرداخت تمامی عوارض و مالیات ها شخص باید در سایت ارزش افزوده مشخصات خود را وارد کند و شناسه ی کاربری و رمز عبور خود را تحویل بگیرد و برای دریافت گواهی ارزش افزوده ثبت نام نهایی را انجام دهد.

مرحله ی قبلی پیش ثبت نام برای این گواهی بود که شناسه ی کاربری و رمز عبور را برای درخواست کننده مهیا می ساخت، اما بعد از دریافت شناسه کاربری و رمز عبور می بایست مراحل ثبت نام نهایی را انجام داد که علاوه بر تمامی مدارک بالا نیازمند مدارک دیگری نیز می باشد.

پس از دریافت اطلاعات کاربری در صورت تایید شدن موارد ۱ ، ۳ ، ۴ ، ۵ ثبت نام نهایی شما انجام می شود و شما می توانید با مراجعه به سامانه و وارد کردن اطلاعات کاربری خود و ورود به سایت به قسمت ثبت نام ارزش افزوده بروید و درخواست خود را مبنی بر دریافت این گواهی ارائه دهید

به طور کلی تمامی مراحل برای ثبت نام به شکل زیر می باشد:

مرحله 1) پیش ثبت نام

مرحله 2) دریافت اطلاعات کاربری

مرحله 3) ثبت نام نهایی و درخواست گواهی

لازم به ذکر است که شما برای تمدید این گواهی نیز می توانید از همین قسمت اقدام کنید و به جای ثبت نام گواهی به قسمت تمدید گواهی بروید.

در تمدید ارزش افزوده دیگر نیازی به مرحله ی پیش ثبت نام و یا دریافت اطلاعات کاربری برای ورود به سایت ندارید و بدون هیچگونه مقدماتی می توانید وارد سامانه شده و برای تمدید مدارک خود اقدام نمایید.

موسسه حقوقی عصرجدید با مجرب ترین کارشناسان در زمینه ثبت شرکت ، برند ، دریافت ارزش افزوده ، کارت بازرگانی و عضویت ، اخذ گرید و ایزو و… در خدمت شماست. با ما در تماس باشید ، همراهتان هستیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *