تغییرات شرکت

تغییرات شرکت

تغییرات شرکت-sabteasrejadid-09129586944


 

تغییرات شرکت

تغییرات شرکت برای هر یک از صاحبان شرکت های مختلف،پس ازثبت شرکت  خود در اداره ثبت شرکت ها، می توانند تغییراتی در شرکت خود انجام دهند. ثبت تغییرات شرکت، می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تغییرات در اساسنامه: از جمله تغییراتی که در اساسنامه ایجاد می شود، در مورد موضوع شرکت، آدرس، فعالیت ها و … است که این موضوع در مجمع عمومی فوق العاده مطرح خواهد شد.
  • تغییر در مقدار سرمایه های شرکت، کاهش یا افزایش سرمایه گذاران داخل شرکت و … که این موارد در مجمع عمومی فوق العاده مطرح می شود.
  • تغییر دادن نقش و فعالیت های مدیران و اعضا هیئت مدیره که این نوع تغییرات در اختیار هیئت مدیره است و لازم نیست که در مجمع عمومی مطرح شود.

مدت زمان ثبت تغییرات شرکت

هنگامی که صورتجلسه مربوط به تغییرات مورد نظر در شرکت تشکیل شود تمامی اعضا میبایست صورتجلسه را به امضا رسانده  و درثبت کردن درخواست در سامانه انجام شد، صاحبان شرکت معمولا ۳ روز کاری فرصت دارند که مدارک مورد نیاز را همراه با متن صورتجلسه در داخل پاک زرد رنگ به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایند و منتظر بررسی آن باشند. معمولا اگر افراد کارهای مربوط به ثبت تغییرات را بدون وقت تلف کردن انجام دهند، در مدت زمان 7  روز کاری انجام تغییرات امکان پذیر خواهد بود.

کمتر از 7 روز کاری امکان پذیر نیست؛ به این دلیل که صورتجلسات باید توسط کارشناس ها به خوبی بررسی شود. هر یک از مدیران و صاحبان شرکت ها بعد از طی کردن تمام مراحل مربوطه باید به دنبال پیگیری ثبت تغییرات شرکت باشند تا با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوند.

تغییرات شرکت سهامی خاص همراه توضیحات کامل

تغییرات شرکت سهامی خاص همراه توضیحات کامل

تا حالا به این موضوع فکر کردید دلیل ثبت یک شرکت چه چیزی می تواند باشد؟

افرادی که یک کسب و کار و یا یک فعالیت اقتصادی و قانونی را شروع می کنند نیاز به ثبت قانونی و به رسمیت شناختن کسب وکارشان دارند. وقتی یک فعالیت اقتصادی به صورت یک شرکت رسمی ثبت می شود به شخصیت حقوقی تبدیل می شوند و می تواند از تسهیلات زیادی از جمله وام های بانکی، حضور درمجامع، جذب سرمایه گذار، شرکت در مناقصه ها و مزایده ها و بستن قراردادهای تجاری و قبول پروژه های مرتبط با فعالیت شرکت استفاده نماید.

تعریف شرکت سهامی خاص

در یک شرکت سهامی خاص، تنها تعداد محدودی از افراد مجاز به داشتن سهام هستند. در واقع سرمایه شرکت تبدیل به سهام شده و مالکیت بر اساس تعداد سهامی است که هر فرد در اختیار دارد. سرمایه شرکت توسط مؤسسین آن تامین می شود. سهام این شرکت ها قابل نقل وانتقال عمومی نیست لذا قابل عرضه در بورس نمی باشد.

ولی با موافقت سهامداران شرکت قابل انتقال به دیگری را دارد. این شرکت ها قابلیت انتشار اوراق قرضه را ندارند. جنانچه تصمیمی در خصوص تغییرات در شرکت بخواهد اجرایی شود نیاز به جلسه و رای اکثریت سرمایه گذاران شرکت دارد. سهامداران می توانند بدون به خطر انداختن ادامه حیات شرکت، اقدام به خرید و فروش سهام و انتقال سهام بین یکدیگر کنند. اعضاء شرکت سهامی خاص حداقل 3 سهامدار و 2 بازرس و از نظر حوزه کاری محدودیت خاصی ندارند. همچنین لازم است عبارت “سهامی خاص” در قسمتی از عنوان شرکت نوشته شود.

ثبت تغییرات شرکت های سهامی خاص

یک شرکت پس از ثبت، می تواند تغییراتی را در مواردی از اساسنامه و یا هر آنچه مربوط به شرکت است ایجاد کند. تمامی تغییرات شرکت می بایستی در روزنامه رسمی کشور و روزنامه کثرالانتشار درج شوند. منظور تغییرات و تصمیمات شرکت است که طی مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده یا در جلسات هیأت مدیره بنا به ضرورت هایی صورت می گیرد.

از جمله تغییرات در شرکت سهامی خاص که در این قسمت مورد بحث قرار می گیرد می تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تغییر نام شرکت
  2. تغییر موضوع شرکت
  3. تغییر آدرس محل شرکت
  4. نقل و انتقال سهام
  5. انحلال شرکت

نکته مهم: قبل از ثبت تغییرات می بایستی اساسنامه شرکت بررسی شود. از این جهت که هرکدام از موارد بالا از اختیارات هیئت مدیره، بر عهده مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده می باشد.

مدارک لازم جهت ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص

  • اصل و کپی مدارک شناسایی تمامی اعضا شامل سهامداران، بازرسین، اعضا جدید، اعضا خارج شده از شرکت
  • میزان سرمایه شرکت
  • تعداد سهام شرکت و میزان سهمی که هر عضو دراختیار دارد
  • نشانی پستی کامل شرکت
  • اساسنامه شرکت
  • روزنامه رسمی تاسیس شرکت یا آخرین تغییرات شرکت
  • براساس نوع تغییری که درشرکت صورت گرفته است صورتجلسه امضا شده هیات مدیره، مجمع عمومی عادی یا فوق العاده
  • اعلام تغییرات به اداره ثبت شرکت ها

تغییرات شرکتهای سهامی خاص می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد از جمله:

  • تغییر نام شرکت
  • تغییر محل (آدرس) شرکت
  • تغییر موضوع شرکت
  • نقل و انتقال سهام شرکت
  • کاهش یا افزایش سرمایه شرکت
  • ایجاد شعبه جدید در همان شهر یا شهر دیگر
  • تغییر در اساسنامه شرکت
  • تعیین تغییر یا تمدید اعضای هیات مدیره

قبل از بررسی روند ثبت تغییرات شرکت لازم است مشخص شود علاوه بر جلسه هیئت مدیره بر که بر اساس اختیارات واگذار شده در اساسنامه شرکت به هیئت مدیره کدام تغییرات در مجمع عادی شرکت و کدام موارد در مجمع عمومی فوق العاده شرکت باید مطرح شود.براساس مجمعی که تشکیل می شود صورتجلسه مربوطه متفاوت می باشد.

مهمترین مواردی که در مجمع عمومی عادی شرکت مطرح می شود شامل:

  • تغییر در اعضاء هیئت مدیره شرکت
  • تغییر بازرس یا تغییر در شرح وظایف بازرس
  • بررسی اسناد مالی شرکت اعم از دفترهای ترازنامه و سود و زیان
  • تقسیم سود سالیانه
  • تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که نیاز است آگهی های تغییرات در آن چاپ شوند.

مهمترین مواردی که در مجمع عمومی فوق العاده شرکت مطرح می شود شامل:

  • تصمیم گیری درخصوص تغییر سرمایه شرکت شامل افزایش یا کاهش سرمایه همچنین درخصوص اضافه نمودن سهامدار جدید به شرکت در این مجمع انجام می شود.
  • تغییر در اساسنامه شرکت در این مجمع مطرح می شود.
  • تصمیم گیری در خصوص تغییر نام، موضوع، آدرس شرکت در این مجمع انجام می شود
  • حضور حداقل سه چهارم  سهامدارن شرکت در مجمع عمومی فوق العاده الزامی است.

سامانه ثنا اجباری میباشد

ثبت نام ثنا برای تغییرات شرکت اجباری میباشد

از اواخر سال 1400 قوانین ثبت شرکت  و تغییرات شرکت ها کمی متفاوت شد که در این میان سامانه ثنا برای تمامی کسانی که قصد ثبت یا تغییرات شرکت را دارند اجبار بوده و همچنین شماره همراه شخص نیز باید به نام خود بوده و همان شماره ای که در ثنا معرفی گردیده به اداره ثبت برای امور اداری معرفی گردد.

روند بررسی تغییرات شرکت های سهامی خاص

در ادامه روند برسی تغییرات شرکت های سهامی خاص را به شما به طور کامل توضیح خواهیم داد.

تغییر نام شرکت سهامی خاص

نامی که توسط یک شرکت سهامی خاص در حین تأسیس پذیرفته شده است را می توان تغییر داد. برای تغییر نام شرکت سهامی خاص، موافقت سهامداران طی مصوبه ای خاص و تاییدیه قانون تجارت الزامی است. تغییر نام شرکت سهامی خاص هیچ تاثیری بر شخصیت حقوقی و وجود آن به عنوان یک شرکت سهامی ندارد. تغییر نام شرکت باعث ایجاد شرکت یا نهاد جدید نمی شود. بنابراین، تغییر نام شرکت نباید:

  • برهر گونه حقوق یا تعهدات شرکت تأثیر بگذارد.
  • هرگونه رسیدگی قانونی توسط یا علیه شرکت را معیوب کنید.
  • تاثیری بر روند قانونی توسط یا علیه شرکت و در حال بررسی به نام قدیمی ندارد.

تغییر محل (آدرس) شرکت سهامی خاص

دلایل مختلفی برای تغییرات شرکت در  آدرس دفتر یک شرکت وجود دارد.

  • اجاره محل فعلی شرکت به پایان رسیده و نیاز به اجاره فضای دیگری است.
  • شرکت موفقی که چندین سال مشغول فعالیت است و با سرعت زیادی در حال گسترش است نیاز به زیرساخت یا فضای اداری بیشتری نسبت به دفتر ثبت شده فعلی دارد و تصمیم بر گسترش فضای کاری شرکت و نقل مکان می دهد.
  • ایجاد دفتر کار جدید و یا ایجاد نمایندگی های جدید در همان شهر یا شهر دیگر
  • واگذاری شرکت
  • تشکیل جلسه هیأت مدیره تصمیم گیری چنانچه در اساسنامه به عهده هیئت مدیره گذاشته شده است و امضاء صورتجلسه توسط هیئت مدیره
  • تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و امضاء صورتجلسه توسط هیئت رییسه در صورتی که برعهده هیئت مدیره گذاشته نشده است.
  • در صورتیکه این اختیار در اساسنامه به هیئت مدیره داده شده است همان صورتجلسه کفایت می کند. درغیر اینصورت تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه ی شرکت می بایستی انجام پذیرد.
  • رویه تغییر آدرس شرکت ثبت شده بسته به مکانی که شرکت قرار است منتقل شود و یا شعبه جدید ایجاد کند متفاوت است. اگر تعییر آدرس درهمان شهر نباشد و از یک شهری به شهر دیگر باشد، باید درخواست هیئت مدیره به همراه صورتجلسه تنظیم شده پرونده شرکت به شهرستان مربوطه ارسال گردد.
  • در نهایت صورتجلسه و مدارک موردنیاز به اداره ثبت شرکت ها ارسال می گردد.

تغییرات شرکت درموضوع سهامی خاص

اگر شرکت سهامی خاص بخواهد موضوع یا فعالیت خودش را تغییر بدهد و یا اینکه بخواهد به موضوع قبلی الحاقیه اضافه کند یا کم کردن قسمتی از موضوع قبلی می بایستی در مجمع عمومی فوق العاده مطرح گردد. پس از تشکیل مجمع صورتجلسه با امضاء سهامداران و بازرسین با عنوان ثبت تغییرات شرکت در سامانه اداره ثبت شرکت ها و روزنامه رسمی آگهی گردد. در موارد خاص که موضوع شرکت مرتبط با امور پولی و بانکی، شرکتهای تعاونی، حج و زیارت و موارد دیگر قبل از ثبت در اداره ثبت شرکت ها می بایست از مرجع ذی صلاح مجوز اخذ نمایند.

مدارک و مراحل لازم برای ثبت تغییرات شرکت درموضوع فعالیت

مدارک ثبت تغییرات شرکت درموضوع فعالیت

  1. مجوز تغییر موضوع از مراجع ذی صلاح در صورت لزوم
  2. صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده
  3. آگهی تاسیس و آگهی روزنامه رسمی
  4. مدارک شناسایی اعضاء شرکت
  5. ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها
  6. رفع ایرادهای احتمالی اعلام شده از طرف کارشناسان اداره ثبت و درنهایت دریافت تاییدیه تغییر موضوع شرکت از اداره ثبت شرکت ها
  7. پس از دریافت تاییدیه نهایی، انتشار آگهی تغییر موضوع شرکت در روزنامه رسمی کشور

نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی خاص

فروش سهام شرکت خصوصی به آسانی یک شرکت دولتی نیست. سرمایه گذاران می توانند سهام شرکت های سهامی عام را از طریق یک کارگزار بفروشند. ولی در شرکت های سهامی خاص، سهام به صورت عمومی قابل فروش نمی باشد. لذا اگر سهامدار تصمیم به فروش سهام خود بگیرد، باید سهام را به قیمتی که مدیر یا حسابرس شرکت تعیین می کند به سایر اعضای شرکت عرضه کند. ارزش سهام را نیز می توان با روش مندرج در اساسنامه محاسبه کرد.

در صورتی که هیچ سهامدار حاضر علاقه مند نباشد و چانچه در اساسنامه شرکت سهامی خاص،شرطی مبنی بر منوط کردن انتقال سهام به تصمیم مجمع عمومی یا هیات مدیره وجود نداشته باشد، سهام شرکت می تواند آزادانه به شخص ثالث منتقل شود و نقل و انتقال سهام کاملاَ آزاد است.

درنظر بگیرید شما سهامدار یک شرکت هستید و می خواهید سهام خود را بفروشید.

انتقال سهام در یک شرکت خصوصی فرآیندی است که باید با دقت با آن برخورد شود. نه تنها زمان بندی مهم است، بلکه قیمتی که سهام را در آن انتقال می دهید بعداً اثرات مالیاتی خواهد داشت. مراحل و مدارک مورد نیاز:

  1. تشکیل جلسه هیئت مدیره یا جلسه مجمع عمومی فوق العاده
  2. تنظیم صورتجلسه و امضاء توسط هیئت رییسه ، فروشنده و خریدار سهام
  3. اصل و کپی مدارک شناسایی تمامی سهامداران فعلی و جدید
  4. تسویه مالیاتی نقل و انتقال سهام از سازمان امور مالیاتی کشور
  5. لیست سهامداران قبلی وسهامداران جدید به صورت جداگانه
  6. کپی آگهی تاسیس شرکت
  7. کپی آگهی آخرین تغییرات شرکت (در صورت وجود تغییرات)
  8. ارسال کلیه مدارک به همراه صورتجلسه امضاء شده به اداره ثبت شرکت هانقل وانتقال سهام در شرکت سهامی خاص نیاز به ثبت در روزنامه رسمی نیست ولی نیاز به صوزتجلسه امضاء شده سهامداران و اعضاء شرکت و تسویه مالیاتی واگذارکننده و دریافت کننده سهام و دریافت گواهی پرداخت مالیات از اداره مالیاتی است.

مراحل انحلال شرکت سهامی خاص

یک نوع دیگر از تغییرات شرکت، انحلال میباشد. یک شرکت  به دلایل مختلفی امکان منحل شدن دارد. این مطلب دلیل بر خاتمه فعالیت یک شرکت نمی باشد چون ممکن است یک شرکت بخواهد با شرکت دیگری ادغام شود و یا اینکه می خواهد فعالیت خودش را تغییر بدهد.
زمانیکه سهامداران تصمیم به انحلال شرکت می گیرند می بایستی مجمع عمومی فوق العاده تشکیل بدهند و یک نفر را به عنوان مدیر تصفیه در صورتجلسه اعلام کنند. درنهایت صورتجلسه انحلال شرکت توسط تمامی سهامداران و اعضا شرکت باید امضاء گردد.

مدیر تصفیه با مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت ها، کلیه مراحل مربوط به ثبت صورتجلسه در سامانه را انجام می دهد. پس از تایید نهایی و ارسال مدارک موردنیاز، آگهی انحلال شرکت در روزنامه رسمی کشور و روزنامه کثیرالانتشار ثبت می گردد.

ثبت آگهی تغییرات شرکت در روزنامه

روزنامه رسمی کشور منحصر به فرد و تنها مرجع رسمی برای انتشار آگهی های قانونی می باشد. روزنامه رسمی تنها نهاد رسمی جهت انتشار آگهی های قانونی شرکت ها می باشد. چنانچه نیاز به اطلاع رسانی عمومی مربوط به شرکت مثل ثبت شرکت، تغییرات شرکت باشد در روزنامه کثیرالانتشار چاپ می شود که می تواند برای هر شرکت بعد از تاسیس از نظر حقوقی مشخص می گردد.

ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص به جز نقل وانتقال سهام که صرفا به اداره ثبت شرکت ها اعلام می گردد موارد دیگر به شرح ذیل می باستی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار چاپ گردد:

  • تصمیمات اتخاذ شده در جلسات رسمی مربوط به کاهش و افزایش سرمایه شرکت
  • انحلال و یا ورشکستگی شرکت همراه با مشخصات مدیران و آدرس آنها
  • تغییرات در اساسنامه شرکت اعم از مدیران، بازرسان
  • تغییرات در ترازنامه های مالی، دارایی ها
  • تغییرات در نام شرکت، آدرس شرکت، موضوع فعالیت شرکت

مهمترین مراحل برای ثبت و انتشار در روزنامه رسمی کشور به شرح ذیل می باشد:

  • ثبت نام در سایت روزنامه رسمی وایجاد پروفایل و دریافت نام کاربری و ورود به صفحه شخصی و درخواست آگهی
  • ثبت اطلاعات کامل آگهی و متن موردنظر آگهی
  • پرداخت هزینه اعلام شده برای ثبت آگهی
  • درنهایت دریافت کدپیگیری جهت اطلاع از وضعیت انتشار آگهی
  • پس از چاپ آگهی در روزنامه رسمی، یک نسخه از آن به ایمیل کاربر ثبت نام کننده ارسال می گردد که معادل نسخه چاپی که حدود یک هفته بعد از نسخه ارسال شده به ایمیل پست می شود اعتبار دارد.

 

تغییرات شرکت با مسئولیت محدود

تغییرات شرکت با مسئولیت محدود با توضیحات

شرکت های با مسئولیت محدود یکی از محبوب‌ترین و انعطاف‌پذیرترین انواع ساختارهای قانونی کسب‌وکار هستند و به قوانین سفت و سخت شرکت ها محدود نمی شوند. این شرکت ها مناسب برای شرکت‌های کوچک و استارت‌آپ‌ها می باشند. در این شرکت ها هنگامیکه که کسب و کار با مشکلات مواجه شود فقط میزان سرمایه ای که در شرکت آورده شده مسئول پرداخت تعهدات و بدهی های شرکت را دارد. لذا این شرکت ها از دارایی های شخصی صاحبان خود در برابر هر گونه قضاوتی که بر تجارت تحمیل می شود محافظت می نماید. لذا طلبکاران نمی توانند دارایی های شخصی (خانه، حساب های پس انداز و غیره) مالکان را برای پرداخت بدهی های شرکت پیگیری کنند.

گرچه در این شرکت ها محدودیت ها کمتر از شرکت های دیگر است اما نقل وانتقال در این شرکت ها به مراتب سخت تر از دیگر شرکت ها است. زیرا علاوه بر اینکه صورتجلسه باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود می بایستی در دفتر اسناد رسمی نیز ثبت شود.شرکت های با مسئولیت محدود، معمولاً از اعضای یک خانواده و یا دوستان آنها تشکیل می گردد. در واقع در شرکت های مسئولیت محدود کسانی باهم شریک می شوند که همدیگر را می شناسند وبه همدیگر اعتماد دارند. مشاغلی مانند بانک ها، بیمه ها نمی توانند شرکت با مسئولیت محدود باشند. تنها شرکتی است که می‌تواند هیات مدیره نداشته باشد.

مدارک ثبت تغییرات شرکت های با مسئولیت محدود

برای این که بتوانید تغییری در شرکت ایجاد نمایید، باید تمامی اعضاء با این تغییر موافق باشند. مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت عبارتند از:

  • تکمیل فرم اطلاعات مورد نیاز شرکت
  • ارائه تمامی اسناد شرکت
  • در صورتی که شرکت منحل شده است، تمامی شرکا باید حضور داشته باشند.
  • صورت جلسه تغییرات باید تنظیم شود و امضاء گردد.
  • مدارک شناسایی اعضاء حاضر در جلسه و اعضاء جدید
  • کپی روزنامه رسمی تغییرات شرکت در صورت وجود تغییرات در شرکت
  • کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت
  • مدارک مربوط به شراکت

تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود

شاید فکر می کنید زمان تغییر فرا رسیده است، یا شاید می خواهید مطمئن شوید که نام کسب و کار شما منعکس کننده تغییراتی است که قبلاً در کسب و کار کوچک خود ایجاد کرده اید. دلایل زیادی برای در نظر گرفتن تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود وجود دارد. قبل از شروع فرآیند، ممکن است بخواهید چند سوال از خود بپرسید.

با تغییر نام شرکت خود چه کاری می خواهید انجام بدهید؟ آیا آمادگی دارید نام کسب و کار خود را در کارت های ویزیت، تبلیغات و حساب های بانکی تغییر دهید؟ تغییر نام قانونی شرکت شما زمان و هزینه می برد، بنابراین در نظر گرفتن همه گزینه ها به شما کمک می کند.

ممکن است به دلایل مختلفی تصمیم به تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود خود بگیرید. شایع ترین دلایل عبارتند از:

  • وجود اشتباه تایپی در فرم های ثبت شرکت
  • تغییر نام به دلیل بازاریابی. صاحبان یک شرکت با مسئولیت محدود، ممکن است تصمیم بگیرند یک نام غیر از نام تجاری قانونی شرکت ثبت کنند. نام تجاری قانونی برای یک شرکت معمولاً نامی است که در اساسنامه ذکر شده است. با ثبت یک نام فرضی، نام قانونی شرکت شما تغییر نخواهد کرد.
  • اگر مردم اغلب شرکت شما را با کسب و کار دیگری اشتباه می گیرند، نام تجاری فعلی شما می تواند مانع رشد و فروش شما شود.اگر نام کسب و کار اولیه شما با رشد شرکت شما کمی محدود کننده به نظر می رسد، همچنین اگر وارد یک صنعت کاملاً جدید می شوید
  • اگر نام تجاری شما بسیار شبیه به نام شرکت دیگری است که در همان صنعت فعال است.

گام هایی که باید برای تغییر نام شرکت خود بردارید

  • جستجوی نام انجام دهید تا مطمئن شوید نامی که می خواهید استفاده کنید در دسترس است.
  • در نام شرکت با مسئولیت محدود می بایستی قید گردد.
  • در انتخاب نام شرکت از اسامی شرکا نمی توان استفاده نمود.
  • چنانچه در اساسنامه شرکت قوانینی در مورد تغییر نام شرکت قیدشده باشد. در برخی موارد، تأیید اعضای شرکت برای تغییر نام شرکت ضروری است.
  • پس از تصمیم یا توافق اعضای شرکت، اسناد اداری به اداره ثبت مربوطه ارسال کنید.
  • پرداخت هزینه تشکیل پرونده و سایر موارد
  • درصورت لزوم اعمال اصلاحات اعلامی از طرف کارشناس اداره ثبت
  • پس از تایید اصلاحیه اساسنامه از نام جدید به عنوان نام تجاری قانونی می توانید استفاده کنید.
  • سازمان های مرتبط با کسب وکار شما شامل اداره مالیات، مشتریان، فروشندگان و سایر شرکت ها را از تغییر نام شرکت مطلع سازید و نام کسب و کار جدید را در حساب های تجاری و بازاریابی های شرکت تغییر دهید
  • همچنین در مجوزها و قراردادها تغییر نام تجاری را اعمال نمایید.

آگاهی مشتریان از تغییر نام شرکت شما ضروری است. زیرا آنها متوجه خواهند شد که هنوز با همان شرکت در حال تعامل هستند، اگرچه شما نام جدیدی دارید.

علاوه بر اطلاع مشتریان از تغییر نام، باید تابلوها و کارت ویزیت های جدید تهیه کنید. برای به روز رسانی لوگو و وب سایت خود نیز آماده باشید. اطمینان از اینکه مشتریان از تغییر نام شما آگاه هستند، می تواند ضروری باشد. به این ترتیب، آنها متوجه خواهند شد که هنوز با همان تجارت در حال تعامل هستند، اگرچه شما نام جدیدی دارید. علاوه بر اطلاع مشتریان از تغییر نام، برای به روز رسانی لوگو و وب سایت خود نیز آماده باشید.

بسیاری از صاحبان مشاغل دارای مجوزهای تجاری هستند که به آنها اجازه می دهد در منطقه خود تجارت کنند. اگر نام شرکت با مسئولیت محدود خود را تغییر دهید، باید به مقامات صدور مجوز در مورد تغییر نام اطلاع دهید. همچنین باید بانک و شرکت های کارت اعتباری خود را از تغییر نام مطلع کنید تا بتوانند سوابق شما را به روز کنند.در برخی موارد، باید هر گونه قراردادی را که نام تجاری قدیمی خود را روی آن نوشته است، اصلاح کنید. ممکن است لازم باشد گواهی اصلاحیه خود را ارائه دهید تا نشان دهید نام تجاری جدیدی دارید.

تغییرات شرکت در آدرس محل شرکت

تغییرات شرکت در آدرس محل شرکت

تغییر در آدرس محل شرکت می تواند به دلایل مختلفی انجام پذیرد:

  • استیجاری بودن دفتر شرکت و اتمام زمان قرارداد اجاره
  • تغییر محل شرکت از یک شهر به شهر دیگر به علت تغییر در فعالیت اصلی شرکت و ایجاد مزیت رقابتی
  • افتتاح شعب یا نمایندگی های جدید شرکت
  • با توسعه و رشد فعالیت شرکت نیاز به فضای بیشتری برای دفتر کار شرکت است.

البته چنانچه در اساسنامه شرکت قید شود می¬توان اجازه تغییر آدرس و ثبت شعبه¬ های جدید را به هیئت مدیره سپرد.

جهت تغییر آدرس شرکت باید کلیه شرکا شرکت این تصمیم را در قالب یک صورتجلسه مکتوب اتخاذ نمایند. بدین صورت که شرکا در شرکت مسئولیت محدود با تشکیل مجمع عمومی بطور فوق العاده تغییر آدرس شرکت را بررسی و نصب به تغییر آن اتخاذ تصمیم می نمایند .ثبت صورتجلسه تغییر آدرس شرکت را مکتوب نموده و همگی زیر آن را امضا و ممهور به مهر شرکت می نمایند.

نکته: در صورتی که در اساسنامه اختیار تغییر آدرس شرکت به هیئت مدیره داده شده باشد، این امر می تواند توسط هیئت مدیره نیز انجام گیرد.

مدارک لازم برای تغییر آدرس شرکت

  1. تصویر مدارک شناسایی کلیه اعضای شرکت ( هیئت مدیره و سهامداران)
  2. تصویر روزنامه تاسیس شرکت
  3. تصویر آگهی تاسیس شرکت
  4. آگهی آخرین تغییرات (در صورت وجود)

مراحل تغییر آدرس شرکت

  1. تشکیل مجمع عمومی فوق العاده
  2. حضور کلیه سهامدارن شرکت درجلسه
  3. رعایت تشریفات دعوت چنانچه تمام سهامداران در جلسه حضور نداردن مطابق با اساسنامه شرکت
  4. تنظیم صورتجلسه و امضاء صورتجلسه توسط حاضرین در جلسه
  5. صورتجلسه تغییر آدرس باید روی سربرگ شرکت و با مهر شرکت باشد
  6. ثبت صورتجلسه در سامانه ثبت شرکت ها و چنانچه نیاز به تصحیح نداشت، دریافت تاییدیه از کارشناس مربوطه
  7. ارسال مدارک و تاییدیه سامانه به سازمان ثبت شرکت ها
  8. پرداخت هزینه ثبت و انتشار آگهی تغییر آدرس شرکت در روزنامه رسمی کشور
  9. مستندات شرکت خود را تغییر دهید به عنوان یک شرکت سهامی محدود، شما باید مدارک شرکت، اساسنامه را تغییر بدهید
  10. تغییر آدرس محل شرکت خود را باید به ادارات صدور مجوز، ادارت بیمه گر، اداره پست، اداره مالیات، فروشندگان، تامین کنندگان و مشتریان خود اطلاع دهید.

چگونگی انجام تغییر موضوع شرکت با مسئولیت محدود

  1. بر اساس تصمیم اعضاء شرکت می توان موضوع شرکت را در چارچوب قانون تغییر داد. این تغییر می تواند اضافه یا کم کردن در موضوع اولیه شرکت که دراساسنامه درج شده باشد.
  2. تشکیل مجمع عمومی فوق العاده چنانچه در اساسنامه شرکت مسئولیت اینکار به هیئت مدیره واگذار نشده باشد با حضور اعضاء شرکت
  3. تنظیم صورتجلسه تغییر موضوع شرکت با حضور شرکا براساس میزان سهمشان در شرکت
  4. چنانچه موضوع جدیدی که انتخاب می شود نیاز به اخذ مجوز دارد(مانند موضوع های مرتبط با امور بانکی، حج و زیارت، شرکت تعاونی) می بایستی مجوز لازم را از مرجع صادرکننده مجوز دریافت نماید و گواهی صادر شده را هنگام ثبت تغییر موضوع شرکت همراه با مدارک ارسالی ارائه دهد.
  5. اسامی تمام شرکا و میزان سهم آنها از شرکت در صورت جلسه لحاظ گردد و به امضاء تایید آنها برسد.
  6. قراردادن صورتجلسه تایید شده در سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها به همراه سایر مستندات مربوطه
  7. روزنامه رسمی که آگهی تغییر موضوع شرکت در آن لحاظ شده نیز به اداره ثبت شرکتها ارائه گردد.

مراحل الحاق به موضوع شرکتهای با مسئولیت محدود

  1. تشکیل مجمع عمومی فوق العاده چنانچه در اساسنامه اختیار این کار به هیات مدیره داده نشده باشد.
  2. تنظیم صورتجلسه با قید نمودن دقیق موضوع شرکت به صورت کامل
  3. تمامی صفحات صورتجلسه باید با سربرگ شرکت شرکت باشد
  4. امضاء کلیه صفحات صورتجلسه توسط اعضاء حاضر درجلسه با درج میزان سهام آنها در شرکت
  5. چنانچه مجوزی برای موضوع شرکت دریافت شده همراه صورتجلسه به شرکت مربوطه ارسال شود.
  6. ثبت صورتجلسه به همراه مدارک موردنیاز در سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها
  7. ارسال اصل صورتجلسه و اصل مدارک پیوست از طریق پست و دریافت کدرهگیری پستی بعد از تحویل مدارک

خروج شریک از شرکتهای با مسئولیت محدود

وقتی یک شریک تصمیم می گیرد از شرکت خارج شود آورده خود به شرکت را همراه خود می برد که باعث کاهش قسمتی از سرمایه شرکت می شود. اگر این سرمایه توسط یکی از شرکای حاضر درشرکت خریداری شود از سرمایه شرکت کم نخواهد شد و صرفاً نقل وانتقال سرمایه انجام می شود. این تغییر درمجمع عمومی فوق العاده بررسی و به تایید اعضاء می رسد و در اداره ثبت شرکتها و روزنامه رسمی ثبت می شود.

نقل و انتقال سهام در شرکت با مسئولیت محدود

نقل و انتقال سهام در شرکت با مسئولیت محدود

  • تشکیل مجمع عموم فوق العاده
  • مدارک شناسایی شریک جدید
  • دریافت برگه مفاصا حساب از سازمان امور مالیاتی وارائه آن
  • حضور کل شرکای فعلی شرکت و شرکای جدید در جلسه الزامی است.
  • چنانچه شریکی که سهمش را انتقال می دهد عضو هیات مدیره باشد و شریک جدید تمایل به عضویت در هیات مدیره دارد نیاز به تهیه صورتجلسه جداگانه می باشد. درغیر اینصورت در صورتجلسه مجمع، نسبت به کاهش عضو هیات مدیره و تغییر دراساسنامه شرکت می بایستی اقدام گردد.
  • تایید صورتجلسه و امضاء آن توسط تمامی شرکای شرکت و شرکای جدید
  • صورتجلسه امضاء شده به همراه مدارک لازم می بایستی در سامانه اداره ثبت شرکت ها ثبت گردد و اصل مدارک توسط یکی از شرکا به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد. همچنین عضوی که سهمش را واگذار کرده و از شرکت خارج شده باید خود یا وکیلشبه اداره ثبت شرکتها مراجعه و دفتر مربوطه را امضاء کند.

عوامل انحلال شرکت با مسئولیت محدود

با اعلام ورشکستگی یک کسب و کار، شرکت بسته می شود. تمام دارایی ها توسط متولی ورشکستگی منحل می شود و درآمد حاصل از دارایی های تجاری به طلبکاران کسب و کار پرداخت می شود. اما وقتی شرکت نمی تواند بدهی های خود را پرداخت کند و وام دهنده تجاری نیز تضمین شخصی نگرفته باشد پس از انحلال شرکت بدهی به سادگی از بین می رود. از آنجایی که هیچ دارایی برای اخذ وجه یا سایر اشخاص مسئول پرداخت بدهی در دسترس نیست، طلبکاران شرکت اغلب وقت خود را برای پیگیری ادعا یا شکایت تلف نمی کنند. از عوامل انحلال شرکت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ورشکستگی شرکت
  •  با تصیمیم شرکای شرکت که بیش از نیمی از سهام شرکت را دراختیار دارند. همچنین هنگامیکه دارایی شرکت به نصف و یا کمتر از سرمایه اولیه رسیده باشد یکی از شرکا می تواند تقاضای انحلال بدهد .
  • اتمام مدت فعالیت شرکت براساس زمان تعیین شده در اساسنامه شرکت
  • زمانیکه امکان ادامه فعالیت شرکت براساس رسالت اولیه ان وجود نداشته باشد
  • هنگام فوت یکی از سهامداران همانطوری که در اساسنامه شرکت آمده است

مدارک موردنیاز برای ثبت انحلال شرکت مسئولیت محدود

  1. اصل صورتجلسه انحلال شرکت
  2. تصویر مدارک شناسایی کلیه اعضای شرکت و مدیر تصفیه در صورتی که خارج از شرکاء انتخاب شده باشد.
  3. تصویر روزنامه تاسیس شرکت
  4. تصویر آگهی تاسیس شرکت
  5. آگهی آخرین تغییرات (در صورت وجود)
  6. رعایت تشریفات دعوت چنانچه مجمع عمومی فوق العاده با حد نصاب اکثریت تشکیل شده باشد مطابق با اساسنامه شرکت.

مراحل ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود

  • مجمع عمومی فوق العاده، با حضور اکثریت شرکا تشکیل گردد.
  • فردی به عنوان مدیر تصفیه تعیین شود. چنانچه مدیر تصفیه از شرکای شرکت نیست مدارک شناسایی وی موردنیاز است.
  • یصورت جلسه جامع برای انحلال شرکت باید تنظیم شود.
  • مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها و ثبت صورتجلسه امضا شده انحلال شرکت به همراه مدارک مورد نیاز
  • آگهی روزنامه رسمی کشور طبق آخرین تغییرات شرکت
  • پس از ارسال مدارک به سامانه ثبت شرکتها، در صورت عدم نقص و تکمیل بودن آن گواهی انحلال شرکت با مسئولیت محدود برای شما صادر خواهد شد.
  • پرداخت هزینه ثبت آگهی انحلال شرکت
  • تسویه تمامی بدهی های شرکت پرداخت حق و حقوق همه.
  • از نظر حقوقی شرکت و مدیر تصفیه باید پاسخگوی تمامی بدهی ها و مالیات هایی که نیاز به پرداخت دارد باشد.
  • پس از پایان کار مدیر تصفیه باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به سازمان مالیات شرکت ها مراجعه کند و بر اساس تعرفه های موجود اقدام به تسویه نماید.

تغییرات موسسه غیر تجاری

تغییرات موسسه غیر تجاری با توضیحات کامل

تغییرات موسسه غیر تجاری به چه صورت انجام می پذیرد؟ در ابتدا برای این که تغییرات موسسات غیر تجاری را مورد بحث قرار دهیم باید به این سوال پاسخ دهیم که موسسات غیر تجاری چیست؟ در ادامه به تعریف مختصری درباره آن می پردازیم. موسسات غیر تجاری به مراکز و موسساتی گفته می شود که اهدافی نظیر امور خیریه، امور علمی و ادبی و مواردی از این قبیل مبنای کار آن ها قرار می گیرد. حال ممکن است تشکیل دهندگان در انجام این کار قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند. چنین موسساتی به محض ثبت، دارای شخصیت و هویت حقوقی شده و می توانند از عناوینی چون کانون، انجمن و غیره برای معرفی و رسمی کردن خود استفاده کنند.

موسسات و تشکیلات غیر تجاری به دو دوسته تقسیم بندی می شوند.

  1. موسساتی که با هدف جلب منافع مادی و تقسیم آن بین اعضای خود یا دیگران شکل گرفته باشد. می توان موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری نظیر فضای سبز و نظافت است و همچنین موسسات حقوقی و فنی را در این دسته جای داد.
  2. موسساتی که هدف از تشکیل آن ها جلب منافع مادی و تقسیم آن بین اعضای گروه خود نباشد؛ به چنین موسساتی موسسات غیر انتفاعی نیز می گویند. انواع موسسات خیریه، صندوق های قرض الحسنه، احزاب و گروه های سیاسی و همچنین انجمن های اسلامی و تخصصی در این گروه قرار می گیرند.

ثبت تغییرات موسسات غیر تجاری

همان طور که در بالاتر گفته شد موسسات غیر تجاری بر دو گونه انتفاعی و غیر انتفاعی پایه گذاری شده اند که هر دو نوع به یک روش ثبت می شوند. در موسسات غیر تجاری انتفاعی موسسین آن به دنبال کسب منفعت و درآمدی برای خود و سایر اعضا هستند اما در موسسات غیر انتفاعی بدین شکل نیست. من حیث المجموع بین شرکت و موسسه یک تفاوت اساسی وجود دارد که آن هم تجاری و غیر تجاری بودن آن است. موضوع فعالیت شرکت ها لزوما باید تجاری باشد و در موسسات غیر تجاری نمی توان فعالیت تجاری انجام داد و یا به انجام این موضوعات پرداخت.

به عنوان مثال هرگز نمی توان یک موسسه غیر تجاری را با موضوعاتی مرتبط با واردات و صادرات کالاهای مجاز به ثبت رساند. موسسات با موضوعاتی چون موضوعات علمی، آموزشی، فرهنگی، گردشگری و غیره به ثبت می رسند و وظیفه آن ها ارائه خدمات در این زمینه ها است. ناگفته نماند که پس از به ثبت رساندن موسسه می توانید در زمینه ثبت تغییرات موسسه غیر تجاری، موضوع و حوزه فعالیت آن اقدام کنید. بهتر است بدانید در ثبت موسسات غیر تجاری، برای انجام غالب موضوعات باید مجوز بگیرند.

نحوه ثبت تغییرات موسسه غیر تجاری

ثبت تغییرات موسسه غیر تجاری مانند سایر فعالیت ها نیز به گذر از پل های قانونی و فیلتر هایی نیاز است، در ادامه برای آشنایی بیشتر با آن ها ما را همراهی کنید.

  • اگر موضوعات فعالیت موسسه از آن دسته موضوعاتی باشد که لازمه آن، دریافت مجوز است حتما باید به گرفتن مجوز اقدام شود.
  • به ثبت رساندن موسسه غیر تجاری با موضوعات تجاری امری غیر ممکن است.
  • آن دسته از موسساتی که برای آغاز فعالیت خود و ثبت موسسه به مجوز نیاز دارند، باید تابع اساسنامه پیش فرض ارگان صادر کننده مجوز باشند و در زمان تغییرات موسسه غیر تجاری خود نیز باید از ارگان صادر کننده تاییدیه تغییرات را ارائه دهند.
  • لزوما باید کار ثبت موسسه غیر تجاری در سامانه شرکت ها صورت گیرد.
  • تعداد اعضای موسسه غیر تجاری باید حداقل دو نفر باشد.
  • برای اعمال تغییرات موسسه غیر تجاری باید صورت جلسه تغییرات، تنظیم و در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسد.

مدارک لازم جهت اعمال و ثبت تغییرات در موسسه غیر تجاری

ثبت تغییرات موسسه یا شرکت غیر تجاری به مدارکی نیاز دارد که این مدارک عبارتند از:

  • روزنامه رسمی تاسیس
  • شرکت نامه پشت و رو
  • فتوکپی روزنامه های تغییرات
  • تقاضانامه پشت و رو( در موسسه )
  • اظهار نامه پشت و رو
  • شناسنامه، کارت ملی مدیر عامل موسسه یا شرکت و سایر شرکا و اعضا
  • اصل شناسنامه و کارت ملی اعضای تازه وارد
  • مدارک احراز هویت افرادی که خارج شده اند و حضور آن ها جهت امضا و همچنین ثبت اثر انگشت آن ها در اداره ثبت شرکت ها
  • در صورت تغییر مکان شرکت یا موسسه غیر تجاری، ارائه آدرس محل جدید به همراه کد پستی ده رقمی آن الزامی است.

تغییرات شرکتهای بازرگانی

تغییرات شرکت بازرگانی با توضیحات کامل

تغییرات شرکت بازرگانی به چه منظور انجام می گیرد؟ در تعریف شرکت های بازرگانی و پاسخ به سوال که شرکت بازرگانی چیست؟ باید چنین گفت که موضوع و حوزه اصلی فعالیت این نوع شرکت ها تجارت و امور بازرگانی است. بهتر است این گونه بگوییم که شرکت های بازرگانی، به انجام فعالیت های تجاری- بازرگانی مشغول هستند؛ به عنوان مثال این موسسات به اموری مانند توزیع، پخش، خرید، فروش، صادرات و واردات کالاهای مجاز می پردازند. همچنین این شرکت ها کار اخذ مجوز فعالیت و اعطای نمایندگی شرکت در همایش ها و سمینارهای خارجی و داخلی را هم انجام می دهند. در ادامه قصد داریم به بررسی تغییرات شرکت بازرگانی بپردازیم.

گام اول در ثبت و تغییرات شرکت بازرگانی

اولین گام در ثبت شرکت های بازرگانی، مشخص کردن موضوع و حوزه فعالیت شرکت است، پس از آن باید کاربردی ترین و مناسب ترین روش برای ثبت شرکت بازرگانی را انتخاب و استفاده کرد. رایج ترین نوع ثبت برای کمپانی های تجاری، بازرگانی، شرکت های با مسئولیت محدود و سهامی خاص هستند.

قاعدتا برای ثبت این نوع شرکت ها باید شرایط عمومی لازم در شرکت وجود داشته باشد. شرایط عمومی برای ثبت شرکت های تجاری- بازرگانی عبارتند از:

  • ارائه شرکت نامه
  • عدم سابقه ورشکستگی
  • برخورداری از اماکن و دفاتر رسمی و قانونی
  • ارائه اظهار نامه و اساسنامه شرکت بازرگانی
  • داشتن مکان درخور کسب و کار و امور تجاری.

ثبت شرکت های بازرگانی به چند روش صورت می گیرد؟

ثبت شرکت های بازرگانی به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم امکان پذیر است. در روش مستقیم، متقاضی خودش شخصا تقاضای ثبت شرکت را مطرح می کند. اما در روش غیر مستقیم شخص متقاضی از طریق یک نماینده درخواست ثبت شرکت خود را مطرح نموده و اقدام به رسمی کردن آن می نماید.

مزایای تاسیس و ثبت شرکت بازرگانی

اگر قرار باشد مزایای تاسیس شرکت بازرگانی را بیان کنیم آن ها را با توجه به نوع شرکت بازرگانی دسته بندی و سپس مطرح می کنیم. مزایای تاسیس و ثبت کمپانی های بازرگانی سهامی خاص، مزایای تاسیس و ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود به صورت زیر است.

  1. سهولت و راحتی در امر نقل و انتقال سهام
  2. انجام فعالیت های تجاری کاربردی همراه با اندوختن سرمایه های اندک
  3. تعیین هیئت مدیره
  4. محدودیت مسئولیت های مالی شرکا و اعضا متناسب با مقدار سرمایه گذاری آن ها در شرکت

مزایای ثبت و تغییرات شرکت بازرگانی

  1. دست شرکا در میزان سرمایه گذاری باز است و سهامداران این حق و اختیار را دارند که به میزان دلخواه بر مقدار سرمایه و دارایی خود در شرکت بیفزایند.
  2. ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود فقط با دو نفر عضو
  3. بهره مندی هر یک از اعضا و شرکا از حق رای با توجه به میزان سرمایه ای که در شرکت دارند.
  4. در شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود، برای مدیر عامل شرکت این شرایط فراهم است که هم در شرکت سرمایه گذاری کرده و در سهام موجود در آن سهیم شود و هم از افراد غیر شرکا باشد.
  5. دوران مدیریت برای افراد دارای سمت در این نوع شرکت بازرگانی محدود به زمان خاصی نیست و کاملا نامحدود است. ( رئیس هیئت مدیره، مدیر عامل، نائب رئیس هیئت مدیره و غیره)

انتخاب نامی مناسب و شایسته برای شرکت بازرگانی

هنگام تاسیس و ثبت شرکت بازرگانی بهتر است دقت کنید نامی انتخابی شما با حوزه شغلی مورد نظر تناسب داشته باشد. در این زمینه نکاتی وجود دارد که باید رعایت شود؛ زیرا در صورت عدم رعایت، نام انتخابی از طرف کارشناسان این حوزه مردود اعلام خواهد شد.

نامی که انتخاب می شود باید گویای موضوع فعالیت شرکت بازرگانی باشد و با اهداف و فعالیت های این شرکت هماهنگ و همراه شود و نیازی به ایجاد تغییرات شرکت بازرگانی پس از ثبت شرکت در زمینه نام آن نباشد. نامی که نوع کار شخص یا اشخاص و اعضای شرکت را معرفی کند. قطعا یک نام مناسب بستر رشد کسب و کار را فراهم کرده و در برند سازی آن بسیار تاثیر گذار خواهد بود. برای انتخاب نامی درخور و تایید شدن آن از سوی کارشناسان بهتر است به نکات زیر دقت و توجه داشته باشید.

  • هرگز از یک نام خارجی استفاده نکنید، نام انتخابی باید حتما ریشه فارسی داشته باشد.
  • نامی که برای یک شرکت خارجی انتخاب می کنید باید دارای معنای کاملی باشد.
  • نام انتخابی به هیچ عنوان نباید قبلا در جای دیگری به عنوان نام یک شرکت، به ثبت رسیده باشد.
  • نام انتخابی باید با فرهنگ عمومی کشور ایران و موازین اسلامی، مناسبت و مطابقت داشته باشد.
  • نام برگزیده باید شامل سه سیلاب باشد. دقت کنید برخی کلمات مانند صنعتی، خدماتی، مهندسی، تجاری، حقوقی، توسعه و غیره سیلاب محسوب نمی شوند و نمی توان آن ها را به عنوان یک سیلاب در نام شرکت آورد.

توضیحاتی در مورد تغییرات شرکت بازرگانی

یک شرکت واردات و صادرات در حقیقت یک شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود است که در حوزه خرید و فروش، صادرات و واردات کالاهای مجاز بازرگانی و همچنین در حوزه تجارت فعالیت می کند. پس از ثبت نهایی شرکت، جهت ثبت تغییرات شرکت بازرگانی یا تکمیل امور مربوط به آن، گرفتن کارت بازرگانی از ضروریات است. کارت بازرگانی در واقع نوعی مجوز است که هر شخص حقیقی یا حقوقی پس از اخذ آن می تواند مطابق ماده 3 قانون مقررات، در زمینه تجارت و واردات و صادرات مشغول به فعالیت شود. مجموعه ما در این رابطه به شما کمک می کند تا بتوانید تغییرات شرکت مورد نظر خود را به خوبی ثبت کنید.

ثبت تغییرات شرکت نسبی

تغییرات شرکت نسبی همراه با توضیحات

برای تغییرات شرکت نسبی باید مراحل قانونی آن طی شود. پیش از آن باید قواعد مربوط به ثبت شرکت را رعایت کنید. در این زمان باید خصوصیات و اطلاعات شرکت را به عنوان یک شرکت نسبی یا شخصی به ثبت برسانید. در آینده نیز می توانید در صورت رضایت تمامی شرکاء، تغییراتی در شرکت نسبی خود به وجود آورید. باید توجه داشته باشید که این کار نیز مانند سایر کارهای قانونی به پشت سر گذاشتن مراحلی نیازمند است.

شرکت نسبی چیست؟

یکی از انواع شرکت های تجاری شرکت نسبی است که بر اساس ماده ۲۰ در قانون تجارت، شرکتی بوده که برای ثبت آن حداقل دو نفر به عنوان شریک باید حضور داشته باشند. بر اساس این ماده، در صورتی که شرکت نسبی تعطیل یا منحل شود و شرکت پول کافی برای پرداخت قرض های خود نداشته باشد، سرمایه ای که همه شرکاء در زمان تاسیس شرکت استفاده کرده اند بررسی می شود و طبق آن مسئولیت هر یک مشخص می گردد.

شرکت های نسبی مانند شرکت های تضامنی جزو شرکت های شخصی هستند و هر کسی که بخواهد وارد شرکت شود باید مورد تایید همه شرکا قرار گیرد. علاوه بر این، در مواد ۱۸۳ تا ۱۸۹ قانون تجارت نکاتی در رابطه با تشکیل، اداره یا جمع کردن شرکت بیان شده که رعایت آن ها ضروری است و ثبت شرکت بدون رعایت این قواعد امکان پذیر نخواهد بود.

چگونگی تغییرات شرکت نسبی

یکی از مهم ترین و اصلی ترین اقداماتی که برای تغییرات شرکت نسبی باید انجام شود، تنظیم صورت جلسه است. در صورت جلسه باید به نکات مهمی اشاره کنید؛ برای مثال به توضیح کامل جلسه ای که برای ایجاد تغییر تشکیل شده پرداخته شود و تصمیمات جدیدی که توسط هیئت مدیره اتخاذ گردیده ذکر شوند. در نهایت نیز باید تمامی شرکاء صورت جلسه را امضا کنند تا دارای اعتبار شود.

ثبت تغییرات شرکت نسبی توسط مجمع عمومی فوق العاده انجام می پذیرد. این مجمع به بررسی خواسته ها و تغییرات شرکت های نسبی می پردازد و در نهایت برای ثبت این نوع تغییرات شرکت رأی گیری انجام می دهند. اگر رأی کافی به درخواست تغییرات داده شد، آن را به اداره ثبت شرکت ها می فرستند. لازم به ذکر است که امروزه برای ثبت یا تغییرات شرکت می توانید به سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت‌ ها مراجعه کنید و درخواست خود را از طریق آن ثبت نمایید.

تغییرات شرکتهای نسبی

برای همه تغییرات شرکت نسبی نیازی نیست که به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید؛ یعنی همه تغییرات نیازی به ثبت ندارند. فقط باید برای ثبت تغییراتی اقدام کنید که باعث تغییر در اساسنامه شرکت می شوند. این نوع تغییرات شرکت شامل موارد زیر هستند:

  • اگر قصد دارید که سرمایه های شرکت را افزایش یا کاهش دهید باید برای ثبت اقدام کنید.
  • در صورتی که شریک جدید اضافه شده و سرمایه ها را افزایش داده است یا شرکاء کم شده و باعث کاهش سرمایه شرکت شده اند، ثبت ضروری است.
  • نقل و انتقال سهام نیز جزو تغییرات اساسی است.
  • موضوع یا آدرس شرکت نسبی را نیز می توانید تغییر دهید.

مراحل ثبت تغییرات شرکت نسبی

پس از اینکه شرکت نسبی خود را به ثبت رساندید می توانید تغییراتی در آن ایجاد کنید. توجه داشته باشید که اگر قصد اعمال چندین تغییر را دارید، باید برای هر یک از آن ها صورت جلسه جداگانه ای تنظیم نمایید.

برای اعمال تغییرات شرکت نسبی از طریق سامانه اداره ثبت شرکت ها باید مراحل زیر را طی نمایید:

  1. وارد سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت ‌ها شوید.
  2. گزینه صورت جلسه تغییرات در سامانه را انتخاب کنید.
  3. اطلاعات شرکت اعم از نوع، شماره ثبت و غیره را وارد نمایید.
  4. اطلاعات جلسات هیئت مدیره در رابطه با تغییرات جدید را وارد کنید.
  5. متن صورت جلسه را به طور کامل بر روی سامانه قرار دهید.
  6. اطلاعات و سمت هر یک از شرکای حاضر در جلسه را ذکر کنید.
  7. اگر هر گونه تغییر در تعداد یا سمت شرکا ایجاد شد آن ها را اعمال کنید.
  8. در صورتی که نام شرکت را تغییر داده اید، در این بخش نام جدید را قید نمایید.
  9. سهام و سرمایه جدید شرکت را به علاوه مدارک لازم وارد سامانه کنید.
  10. در صورتی که موضوع شرکت نسبی تغییر یافته است، فعالیت جدید آن را ذکر نمایید.
  11. مدارک لازم مانند مدارک هویتی شریکان، اساسنامه و غیره را بارگذاری کنید.
  12. درخواست نهایی خود برای ثبت تغییرات شرکت نسبی را ارسال نمایید.
  13. از طریق اداره پست مدارک مورد نیاز را به اداره ثبت شرکت ‌ها ارسال کنید.
  14. هزینه مربوط به چاپ آگهی در روزنامه های رسمی را پرداخت نمایید.

تغییرات شرکت تضامنی

تغییرات شرکت تضامنی همراه با توضیحات

تغییرات شرکت تضامنی، همانند سایر کارهای اداری دیگر کاملا قانونی است و صاحبان شرکت ها باید تمام مراحل را طبق قانون انجام دهند. شرکت تضامنی یک نوع شرکت تجاری محسوب می شود که یکی از مهم ترین نکات آن هم ثبت تغییرات در داخل شرکت است. با توجه به مشکلات و موارد خاصی که در شرکت های تضامنی رخ می دهد یا در مواقعی که افراد به فکر پیشرفت های بیشتر هستند، تغییراتی را در شرکت خود انجام می دهند و آن را ثبت می کنند. اما انواع تغییرات شرکت تضامنی ایجاد می شود، چیست؟ چه مدارک نیاز است؟ این مطلب مختصر و مفید را از دست ندهید.

شرکت تضامنی چیست؟

شرکت تضامنی در زمینه تجاری بین دو نفر یا بیشتر تشکیل می شود که بعد از تشکیل شرکت، افراد وظایف تضامنی خواهند داشت. در مواقعی که میزان درآمدهای شرکت برای پرداخت مخارج شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکا موظف به پرداخت مخارج خواهند بود.

اگر یک نوع شرکت تضامنی بدون توجه به این قوانین تشکیل شود، معتبر نخواهد بود. هنگام ایجاد تغییرات شرکت تضامنی، تمام شریک ها باید با تغییرات شرکت مورد نظر موافقت داشته باشند. برای ایجاد یک شرکت تضامنی یک نوع شراکتنامه به صورت اوراق چاپی مورد نیاز است. هر یک از افرادی که در این شرکت فعالیت دارند، با توجه به قوانین موجود در اساسنامه باید این شراکتنامه را امضا کنند. این نوع شرکت هم مانند تمامی شرکت های دیگر، به صورت کاملا قانونی باید در اداره ثبت شرکت ها، ثبت شود.

انواع تغییرات شرکت تضامنی که ایجاد می شود

گاهی اوقات صاحبان شرکت های تضامنی تصمیم دارند که در مسیر خود پیشرفت های بیشتری داشته باشند، در این صورت تصمیم می گیرند که در بعضی موارد تغییرات شرکت  را ایجاد نمایند. برخی از تغییراتی که در شرکت های تضامنی صورت می گیرد، عبارت است از:

  • تغییرات شرکت  در موضوع ( الحاق به موضوع )
  • تغییرات شر کت در آدرس دفتر مرکزی
  • نقل و انتقالات سهام
  • تغییرات شرکت در بالا بردن میزان سرمایه
  • تغییرات شرکت کاهش دادن میزان سرمایه
  • تغییرات شرکت در کاهش یا افزایش تعداد سرمایه گذاران شرکت
  • تغییرات شرکت در افرادی که حق امضا دارند
  • مشخص کردن وظایف افراد
  • مشخص کردن افراد هیئت مدیره

مدارک مورد نیاز برای تغییرات شرکت تضامنی

با توجه به اینکه در کدام قسمت از تغییرات شرکت تضامنی ایجاد می شود، مدارک مختلف مورد نیاز است. اصلی ترین مدارک برای ثبت تغییرات شرکت تضامنی عبارت است از:

  • حضور اعضا هیئت مدیره و افرادی که حق امضا در شرکت دارند، الزامی است. در مواقعی که تغییرات شرکت ایجاد می شود، تمام اعضا باید نظر خود را در مورد تغییرات اعلام کنند و در صورتی که اکثریت افراد موافقت داشته باشند، تغییرات را اجرا خواهند.
  • برگزار کردن یک نوع صورتجلسه متناسب با تغییرات شرکت ایجاد می شود.
  • تهیه مدارک شناسایی افراد و شرکا شرکت که در این صورت تهیه کپی مدارک کافی است.
  • پرداخت نمودن هزینه های مربوط به روزنامه و سایر موارد دیگر.
  • متن اساسنامه مربوط به شرکت
  • روزنامه شرکت یا آخرین تغییرات شرکت انجام شده است.

نحوه تغییرات شرکتهای تضامنی

برای اینکه تغییرات شرکت مورد نظر خود را اجرا کنید، در اولین مرحله باید یک نوع صورتجلسه با توجه به تغییرات مورد نظر در شرکت برگزار شود. با توجه به نوع تغییرات انواع صورتجلسه مجمع عمومی، مجمع عادی، هیئت مدیره و … را می توان برگزار نمود.

تغییرات شرکت تضامنی زمانی ثبت خواهد شد که مدارک مورد نیاز به درستی فراهم شده باشد؛ بنابراین در مرحله بعد که با تغییرات شرکت مورد نظر موافقت شد، متن صورتجلسه را باید به همراه تمام مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمود. حداقل ۱۰ روز کاری طول می کشد تا نتیجه تغییرات شرکت به صاحبان شرکت ها اعلام شود. در آخرین مرحله هنگامی که تغییرات مورد نظر برای شرکت تایید شد، آن را در روزنامه رسمی منتشر می کنند تا تغییرات صورت گرفته در شرکت تضامنی به تمام مردم اعلام شود.

ثبت تغییرات مورد نظر در شرکت تضامنی

تمام صاحبان شرکت های بزرگ آرزو دارند که در کار های خود پیشرفت های چشمگیر داشته باشند و در این مواقع می توانند سهامداران، اعضا شرکت و … را تغییر دهند. ثبت کردن تغییرات شرکت، باید به صورت کاملا قانونی و طبق قوانین انجام شود. در این مواقع تمام مدارک مورد نیاز برای تغییرات مورد نظر را باید به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید تا تمام مراحل طبق قوانین خاص خود انجام شود. در غیر این صورت تغییرات مورد نظر معتبر نیستند و در شرکت اجرا نخواهند شد.

تغییرات شرکت تعاونی

تغییرات شرکت تعاونی با توضیحات کامل

تغییرات شرکت تعاونی به منظورهای متفاوتی انجام می شود و شامل موارد گوناگونی است که این موضوع مهمی برای این شرکت ها به حساب می آید. آیا می دانستید در کشور ما، شرکت هایی وجود دارد که از اعضای مختلفی تشکیل شده و هر کدام وظایفی بر عهده دارند.

نوع دیگری از شرکت هایی که در ایران قابل اعتماد هستند و می توان آن ها را به راحتی ثبت کرد، شرکت تعاونی نام دارد. شرکت تعاونی از اشخاص حقیقی و حقوقی تشکیل شده است. هدف اصلی این شرکت ها بهتر شدن اوضاع اجتماعی، اقتصادی و افزایش رفاه حال اعضا و برطرف کردن نیازهایی بوده که مختص آن ها است. اما مراحل تغییر نام شرکت های تعاونی به چه صورت بوده و موضوعات چیست؟

مراحل تغییر نام شرکت تعاونی

شرکت تعاونی مانند اشخاص حقیقی نامی دارد، که به آن مرسوم بوده و انتخاب نام شرکت، یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی و ثبت شرکت است. تحقیق و بررسی های انجام گرفته، نشان داده که شرکت هایی که نام خود را به درستی انتخاب کنند، موفق تر هستند. مراحل تغییر نام شرکت شامل موارد ذیل است:

  • ورود به سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها
  • ورود به بخش صورتجلسه تغییرات شرکت
  • وارد کردن اطلاعات متقاضی و اعمال تغییرات شرکت از جمله انتخاب نوع تعاونی.
  • ورود اطلاعات جلسات مجامع در خصوص تصمیم گیری تغییرات شرکت (همانطور که گفته شد ممکن است بنا به نوع تغییر، مجمع شرکت به شکل عادی یا فوق العاده تشکیل شود)

موضوعات شرکت تعاونی

موضوع شرکت را پس از برگزیدن باید بدون هیچگونه شباهتی در اساسنامه بیان کرد؛ چرا که این امر سبب می شود تا هر کدام از مسئولین کار خود را بشناسند و به نحوه احسن انجام دهند. برای این که بتوانیم تغییرات شرکت تعاونی را ثبت کنیم، حدود سه هفته زمان نیاز داریم تا کلیه مراحل را انجام دهیم.

در زمانی که به فکر تغییر موضوع شرکت هستید، باید به امر مجوزی بودن یا نبودن موضوع شرکت توجه داشت. انجام هر گونه تغییری درباره موضوع شرکت، جزئی از صلاحیت های مجمع عمومی فوق العاده است. در زمان تغییر یا ابحاث موضوع، باید توجه داشت که فعالیت شرکت تعاونی، به مجوز نیاز دارد یا خیر. در صورتی که فهمیدیم که شرکت، به مجوز نیاز دارد باید برای اخذ آن از مراجع ذیصلاح اقدام کنید. موضوعات شرکت تعاونی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • موضوعاتی که غیر قابل ثبت و فعالیت هستند.
  • موضوعاتی که قبل از ثبت شدن نیاز به مجوز دارند.
  • موضوعاتی که بدون نیاز به مجوز به ثبت می رسند.

مدارک لازم جهت تغییرات شرکت تعاونی

  • صورتجلسه تنظیمی در مورد تغییرات شرکت
  • فتوکپی آگهی تأسیس و روزنامه رسمی تأسیس
  • فتوکپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت در صورتی که وجود دارد.
  • رونوشت برابر با اصل مدارک شناسایی همه اعضای شرکت

شرایط تغییر مدیر عامل شرکت تعاونی چگونه است؟

پس از اینکه شرکت شروع به کار کرد، شما می توانید به فکر تغییر مدیر عامل شرکت تعاونی باشید. این مسئولیت را باید با دقت و توجه زیاد انجام داد تا هیچ گونه مشکلی برای شرکت تعاونی رخ ندهد. به عنوان مثال باید ببینید که مدیر عامل می تواند شرکت را به نحوه درستی اداره کند یا خیر.

هیأت مدیره به تشکیل مجمع عمومی می پردازد و در این مجمع درباره نحوه تغییر مدیر عامل شرکت تعاونی تصمیم لازم اتخاذ می گردد. هیات مدیره این شرکت، حداقل یک نفر را به عنوان مدیر عامل شرکت انتخاب می کنند و این فرد باید از میان افراد حقیقی انتخاب شود و نباید از میان افراد حقوقی باشد.

توجه کنید که فرد به طور هم زمان نمی تواند به عنوان مدیر عامل چند شرکت تعاونی فعالیت کند؛ چون که طبق قانون، هر فرد تنها می تواند مدیر عامل یک شرکت تجاری باشد و آن را اداره کند. افرادی که حق مدیر عامل شدن را دارند، باید ویژگی های زیر را داشته باشند:

  • افراد مهجور و افرادی که برای آن ها حکم ورشکستگی صادر شده است.
  • افرادی که به بلوغ عقلی نرسیده اند افراد زیر 18سال مهجور به حساب می آیند.
  • افرادی که به صورت کلی یا جزئی محکومیت قانونی داشته باشد که دلیلش می تواند کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت به اشکال مختلف، تصرف غیر قانونی و غیره باشد.

مهم ترین مدارک لازم تغییرات شرکت

مهمترین مدارک تغییرات شرکت در اعضا هیئت مدیره

در بعضی از مواقع به دلایل خاصی شرکت ها مجبور هستند که در اعضای هیئت مدیره خود تغییراتی ایجاد کنند. ایجاد کردن تغییرات شرکت در اعضا و همچنین هیئت مدیره نیاز به مدارک و قوانین خاصی دارد. از طرفی تعیین کردن سمت های جدید برای اعضای موجود در یک شرکت بزرگ، شامل موارد زیادی است. اما نکته مهم درباره این کار این بوده که مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره به نوع تغییری که در شرکت خود می خواهید انجام بدهید، بستگی دارد.

در قوانین تجارت، شرکت های بزرگ می توانند در تعداد نیرو و همچنین مدیر عامل های خود تغییر ایجاد کنند. همچنین در این شرکت ها امکان تغییر در نایب رئیسان شرکت و هیئت مدیره آن وجود دارد. حتی در مواردی هم می توان رئیس و سهامداران موجود در هیئت مدیره را با دلایل خاصی عوض کرد.

ایجاد تغییر هیئت مدیره شرکت

شرکت ها و سازمان های سهامی بزرگ، به وسیله افراد و همچنین سهامداران خاصی اداره خواهند شد که به این اشخاص، لقب اعضای هیئت مدیره را می دهند. به طور کلی هیئت مدیره شرکت از کنار هم قرار گرفتن تعداد مشخصی از سهامداران موجود در شرکت که در مجموعه خاصی به نام مجمع یا گروه عمومی شکل گرفته است، تشکیل می گردد. این گروه برای اداره کردن امور مهم شرکت و سازمان برای یک مدت زمان خاص کنار یک دیگر قرار می گیرند.

مطابق با قوانین موجود در تجارت، این شرکت ها برای تعیین اعضای هیئت مدیره خود و برای تغییر دادن آن با هیچ گونه محدودیتی مواجه نمی شوند؛ اما لازم است که پس از تعیین اشخاص، مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره به رئیس شرکت ارائه شود و به تایید همه افراد مجمع برسد. در تعیین نمودن فردی برای سمت ریاست مجمع هیئت مدیره، باید این شخص از بین خود نیرو های هیئت مدیره انتخاب شود.

از طرفی پس از انتخاب رئیس برای هیئت مدیره، رئیس کل باید فرد دیگری را به سمت نائب رئیسه در هیئت مدیره انتخاب کند. نائب رئیس شرکت باید بتواند به فعالیت ها و همچنین امور مهم شرکت در زمان غیبت رئیس هیئت مدیره، رسیدگی کند. در قوانین تجارت کشور ایران، تمامی نکات و مدارک لازم برای تغییرات شرکت  مربوط به افراد هیئت مدیره، اعم از جا به جا کردن سمت شخص، همچنین خارج شدن یا ورود به هیئت مدیره و حتی ترمیم اعضا ذکر شده است.

هدف از تغییرات شرکت در اعضای هیئت مدیره

تغییر دادن اعضا و سهامداران موجود در هیئت‌ مدیره‌ یک شرکت، به چندین دلیل مختلف انجام می شود؛ یا برای کاهش دادن یا زیاد شدن تعداد افراد سهام دار در شرکت. فرقی ندارد که دلیل تغییر اعضای شرکت چه چیزی باشد، در هر صورت باید مدارک لازم جهت تغییرات شرکت در اعضا هیئت مدیره به مجمع ارائه شود.

اگر تغییرات شرکت در اعضای هیئت مدیره از نوع کاهش تعداد باشد، با این تغییر یک عضو از افراد شرکت حذف می شوند و فرد دیگری باید جایگزین او گردد. نکته‌ مهمی که در مورد تغییرات اعضای هیئت مدیره شرکت وجود دارد، این است که هرگونه تغییری که در این گروه صورت می گیرد، باید به طور کامل در اداره های ثبت، درج شود.

مطابق با قانون تجارت کشور ایران، هر یک از شرکت های هفت ‌گانه‌ موجود در کشور، برای این که کار خودشان را در بازار آغاز کرده و بتوانند با موفقیت کار خودشان را ادامه‌ بدهند، باید قوانین خاصی را رعایت کنند. آگاهی پیدا کردن از قوانین مربوط به تغییرات اعضای شرکت، به مدیران کمک می‌ کند تا بتوانند به خوبی در مورد وظایف و مسئولیت‌ های خودشان آگاه شوند. از طرفی اعضای هیئت مدیره با آگاهی از این قوانین می توانند کسب‌ و کار خودشان را به خوبی و با کمترین خطا پیش ببرند.

قوانین تغییرات شرکت دراعضای هیئت مدیره جدید

مطابق با ماده‌ ۱۰۷، بخش ششم از باب سوم کتاب قانون تجارت، مدارک لازم جهت تغییرات شرکت در اعضا هیئت مدیره، سازمان ها و شرکت های سهامی با کمک اعضای هیئت مدیره‌ خود که آن ها را از بین کسانی که در کمپانی مورد نظر، سهام دار هستند، انتخاب می کنند. این اشخاص را می توان عزل کرد و باید دقت نمود که تعداد اعضا در سازمان نباید از حد مشخصی بیشتر شود. از قوانین موثر در تغییر و انتخاب اعضای هیئت مدیره می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. مطابق با ماده ۱۱۰، در زمان انتخاب یک شخص جدید برای هیئت مدیره، اشخاص حقوقی هم می‌ توانند به عنوان هیئت مدیره در شرکت انتخاب بشوند.
  2. طبق ماده ۱۰۹ مدت زمان مدیریت کردن هر کدام از افراد و اعضا در هیئت مدیره از ۲ سال بیشتر نخواهد بود.
  3. مطابق با ماده ۱۰۸، مدیران سازمان ها و شرکت ها به واسطه مجمع های عمومی موسس یا عادی انتخاب خواهند شد.
  4. طبق ماده ۱۱۱، انتخاب کردن افرادی که از نظر مالی ورشکسته شده اند یا افرادی که مجرم هستند و حکم قطعی آن ها اعلام شده است، برای هیئت مدیره امکان پذیر نخواهد بود. همچنین مطابق با مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره، اگر شخصی مرتکب جرم هایی همچون جنایت، سرقت و کلاهبرداری شده باشد، نمی تواند به عنوان هیئت مدیره شرکت انتخاب بشود. از طرفی اشخاصی که اختلاس کرده اند و به صورت غیرقانونی صاحب اموال مردم شده اند هم صلاحیت عضویت در هیئت مدیره شرکت را ندارند.

مدارک تغییرات شرکت در اعضا هیئت مدیره

  1. در اختیار داشتن تمامی مدارک ثبتی لازم جهت تغییر اعضای هیئت مدیره
  2. به همراه داشتن روزنامه‌ های تاسیس و مدارک مربوط به تغییرات شرکت
  3. به همراه داشتن کپی های برابر اصل مدارک شناسایی اعم از کارت ملی و شناسنامه تمامی افراد هیئت‌ مدیره
  4. ۲ عدد نسخه از اسناد و صورت‌ جلسه‌ های تغییرات هیئت مدیره که همه اعضای مجموعه آن را امضا کرده باشند.

سایر مدارک مهم تغییرات شرکت در هیئت مدیره

  1. ارائه کپی شناسنامه و حتی کارت ملی افراد و اعضای جدید هیئت مدیره، کارشناسان، بازرسین و همچنین سهامداران جدید. ( کپی مدارک این افراد باید برابر اصل شده باشد).
  2. ارائه کپی از شناسنامه و همچنین کارت ملی سهامداران و اعضای قدیمی
  3. مشخص کردن تعداد سهام موجود در شرکت و حتی اعضای قدیمی و جدید و ارائه مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره
  4. مشخص کردن اسامی اشخاصی و افرادی که در شرکت حق امضا کردن، دارند.
  5. ارائه آدرس و نشانی کامل و همچنین کد پستی شرکت مورد نظر
  6. مشخص کردن سمت هر کدام از افراد جدید و قدیمی هیئت مدیره
  7. کپی کردن آخرین خبر و آگهی تغییرات در هیئت مدیره
  8. مشخص کردن مبلغ سرمایه شرکت و ارزش ریالی آن
  9. کپی از کارت و مدارک پایان خدمت همه اعضا، سهامداران و بازرسین جدید و سپس برابر اصل کردن این مدارک در اداره اسناد رسمی کشور
  10. اگر سهام اشخاص انتقال پیدا کرده است، ارائه برگه دارایی الزامی بوده.

مدارک لازم برای افزایش دادن یا کاهش تعداد افراد هیئت مدیره

  1. ارائه دادن اصل مدارک و صورت جلسه های مربوط به مجمع عمومی از نوع فوق العاده که به امضای همه اعضای هیئت رئیسه رسیده باشد.
  2. ارائه دادن لیست اشخاص حاضر در جلسات و مجمع برای رعایت کردن ماده ۹۹ از لایحه اصلاحی قوانین تجارت که به امضای همه اعضا و سهامداران رسیده باشد.
  3. ارائه دادن برگه نمایندگی و مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره به اعضا و اشخاص حقوقی، اگر که این افراد سهامداران شرکت باشند، تا ماده ۲ از لایحه اصلاحی قوانین تجارت رعایت شود.
  4. اگر مجمع تغییر هیئت مدیره با حضور بیشتر سهامداران شرکت تشکیل شد، ارائه دادن اصل خبر و آگهی دعوت افراد بنابر ماده ۹۷ از لایحه اصلاحی قوانین تجارت الزامی خواهد بود.
  5. اگر قرار است که مجمع مربوط به تغییر اعضای هیئت مدیره در دو نوبت صورت بگیرد، ارائه دادن صورت جلسه های منفی در نوبت اول و اصل خبر و آگهی دعوت از اشخاص در نوبت اول و حتی دوم الزامی خواهد بود‌.
  6. ارائه مجوز های مراجع ذیصلاح در صورت لزوم

مدارک لازم برای تعیین کردن سمت مدیران شرکت

  1. ارائه دادن یک نسخه کامل از صورت جلسه های هیئت مدیره که به امضای همه اعضای هیئت مدیره رسیده باشد.
  2. ارائه دادن مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره از جمله کپی های مصدق شناسنامه و همچنین کارت ملی های همه افراد هیئت مدیره و همچنین مدیر عامل شرکت‌.
  3. ارائه دادن قبولی سِمت و وظایف از سَمت اشخاص و تعهد دادن هیئت مدیره که مبنی بر عدم سوء پیشینه باشد. همچنین اعضای جدید هیئت مدیره باید مدارک مربوط به ممنوعیت و حتی ممنوعیت اصل بودن خود را بنابر ماده ۱۴۱ از قانون اساسی و ماده ۱۱۱ و ۱۲۶ قوانین تجارت به رئیس شرکت ارائه بدهند. این مدارک باید زمانی که نمایندگان و کارشناسان اشخاص حقوقی عوض می شوند، به هیئت مدیره تحویل داده شود.
  4. ارائه دادن برگ های نمایندگی و نماینده اشخاص حقوقی برای پذیرفتن سِمت در مجمع و هیئت مدیره، در صورتی که اشخاص حقوقی به عضو این گروه رسیده باشند، جهت رعایت کردن مواد لایحه اصلاحی قوانین تجارت.
  5. اگر جلسه مربوط به هیئت مدیره و مجمع با حضور بیشتر افراد شکل گرفته باشد، ارائه دادن تعهد اعضای این گروه که نشان بدهد تشریفات لازم برای دعوت کردن از غائبین در جلسه مربوطه انجام گرفته است، متناسب با اساسنامه شرکت اجباری است.
  6. در موارد مهم ارائه دادن مجوز از افراد و مراجع ذیصلاح الزامی است.

مدارک تغییرات شرکت ( اعضا هیئت مدیره دارای حق امضاء)

  1. ارائه دادن یک نسخه کلی از تغییرات شرکت و صورت جلسه های هیئت مدیره که به امضای همه افراد هیئت مدیره رسیده باشد‌.
  2. اگر جلسات هیئت مدیره با بیشتر اعضا و سهامداران شرکت تشکیل شده است، ارائه دادن تعهد از هیئت مدیره که مبتنی بر رعایت کردن تشریفات در دعوت کردن از غائبین جلسه باشد، الزامی خواهد بود‌.
  3. اگر لازم است، ارائه مجوز گرفته شده از مراجع ذیصلاح الزامی خواهد بود.

نکات کلیدی و مدارک لازم در زمان انتخاب اعضای هیئت مدیره و کارشناسان

  1. همه مدارک و صورت جلسه ها باید به امضای افراد ذی سمت برسد؛ همچنین اشخاص حقیقی باید با مهر خود این برگه ها را نشانه دار کنند.
  2. اگر صورت جلسه گرفته شده برای مجمع و گروه عمومی از نوع عادی باشد که سالیانه مواردی همچون انتخاب کردن اعضای هیئت مدیره و بازرسین را انجام می دهد، باید همه موارد به طور کامل در آن قید شده و مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره ارائه داده شود.
  3. زمان برگزاری مجمع عمومی از نوع عادی به صورت سالیانه باید در چهار ماه اول سال جاری برای موارد مالی کشور باشد. اگر این جلسه در مدت زمان مشخص بنابر دلایلی شکل نگرفت، باید رئیس هیئت مدیره مجمع عمومی را به صورت فوق العاده تشکیل بدهد.
  4. اعضا و افراد هیئت مدیره و کارشناسان باید در زیر صورت جلسه، امضا خودشان را مبتنی بر قبول کردن تغییرات اعلام کنند. البته این افراد می توانند در نامه های جداگانه ای قبولی خودشان را اعلام کرده و این برگه ها را ضمیمه مدارک صورت جلسه کنند و آن را تحویل دفاتر پست بدهند.
  5. اگر در نظر گرفته شده باشد که رئیس هیئت مدیره و همچنین مدیر عامل در شرکت یک شخص بوده و درباره این موضوع در اساسنامه کلی، چیزی ذکر نشده باشد، متناسب با ماده ۱۲۴ از لایحه اصلاحی قوانین تجارت همه چیز باید توسط دو سوم افراد مجمع تایید بشود.
  6. صورت جلسه تغییرات شرکت باید در سه کپی تنظیم شود و همه صفحه ها توسط هیئت رئیسه امضا بشود. پس از آن باید یک نسخه از صورت جلسه را با مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره در طی سه روز به دفتر پست تحویل داده شود و بارکد پستی دریافت شده در کامپیوتر و سیستم ثبت گردد.

نکات مهم در مورد تغییر در اعضای هیئت مدیره

  1. برای تغییرات شرکت  در اعضا ، مجموعه یا هیئت‌ مدیره‌ شرکت، ابتدا لازم است که یک مجمع عمومی از نوع عادی برای سهامداران تشکیل بشود. اما اگر تغییرات شرکت هیئت مدیره مربوط به بعد از مدت زمان مشخص مثلا ۴ ماه اول سال و از نوع مالی باشد، باید مدیر شرکت مجمع فوق را به صورت عالی تشکیل بدهد و تصمیمات لازم را در آن اخذ کند.
  2. مطابق با ماده‌ ۱۲۴ در قانون تجارت اگر هیئت مدیره قصد تغییر دادن مدیر عامل یا رئیس را دارند، برای این که این اشخاص به صورت واحد باشند، باید تقریبا سه چهارم آرا در گروه و مجمع عمومی به خودشان اختصاص بدهند.
  3. برای به رسمیت رسیدن مجمع عمومی از نوع فوق‌ العاده، حضور پیدا کردن حداقل سهامداران و بیشتر از نصف افرادی که حق رای دادن دارند به همراه مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره الزامی است.

سخن پایانی در مورد تغییرات شرکت

تغییرات شرکت در اعضا و سهامداران  پس از زمان مشخصی می توانند در هیئت مدیره کمپانی تغییرات مناسبی ایجاد کنند. این افراد می توانند مدیر عامل جدید را انتخاب کرده و تغییر بدهند. حتی این افراد می توانند سهامداران و کسانی که حق امضا در شرکت دارند را مشخص کنند تا در صورت لزوم این افراد در غیاب اشخاص مربوطه، وظایف خود را به خوبی انجام بدهند.

اعضای هیئت مدیره می توانند خلاصه جلسات و حتی صورت حساب های دارایی را تنظیم کنند. این افراد باید بتوانند هر ۶ ماه یک بار بدهی‌ های سازمان، شرکت و هر بخش را حساب کرده و به کارشناس های بازرس تحویل بدهند؛ همچنین تعیین کردن سِمت مدیران هم بر عهده این افراد است.

جای خالی اعضای هیئت مدیره در شرکت، در صورتی به وجود می آید که شخص مورد نظر استعفا داده یا بمیرد. حتی اعضای هیئت مدیره در صورتی که کار خودشان را متوقف کنند یا رد صلاحیت بشوند، با افراد جدید جایگزین می شوند. مجموعه ما به مدیران شرکت ها برای تغییرات کمک خواهد کرد و در مورد مدارک لازم جهت تغییر اعضا هیئت مدیره به آن ها اطلاعات خواهد داد؛ پس برای آگاهی از این تغییرات با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تغییرات شرکت

سوالات متداول تغییرات شرکت

تغییر شرکت چند روز زمان میبره؟

تغییرات شرکت بستگی به نوع شرکت داره اگر شرکت شما مسئولیت محدود و یا سهامی خاص میباشد و نیاز به مجوزی از سازمان خاصی نداشته باشه حدودا 7 تا 10 روز زمان میبره.

برای اینکه بخوایم اعضای شرکت رو عوض کنیم چند تا صورتجلسه باید تنظیم کنیم؟

برای تغییرات اعضای قدیم و اعضای جدید 3 صورتجالسه تنظیم میشه 1-ورود اعضا جدید با سهم مورد نظر 2- تایین سمت و حق امضا 3- خروج اهضا قدیم.

برای افزایش سرمایه هم نیاز به بلوکه کردن در بانک داره؟

برای شرکتهای مسئولیت محدود که اصلا نیازی به بلوکه نیست ولی برای شرکتهای سهامی خاص بله باید کل سرمایه راباید بلوکه کنند که افزایش از طریق سرمایه نقدی و یا افزایش از مطالبات حال شده که در مورد دوم نیازی به بلوکه کردن سرمایه در بانک ندارید.

بعد از اینکه شرکت ثبت شد میتونیم تغییر نام هم بدیم؟

بله بعد از تاسیس شرکت هر تغییراتی شما داخل شرکت میتونید انجام بدید اعم از تغییر نام شرکت، تغییر اعضا شرکت، تغییر آدرس مربوط به شرکت، تغییر سهام شرکت، تغییر اعضا شرکت، الحاق به موضوع

چند تا تغییرات شرکت رو میتوانیم همزمان انجام بدیم؟

بله شما میتونید همزمان چند تغییر رو با هم انجام بدید ولی اگر تغییراتی در اداره دارید که تایید نشده امکان تغییرات جدید رو ندارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *